Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Uddevalla

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Uddevalla. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uddevalla som finns hos arbetsgivaren.

Erfaren miljökonsult inom offshore

Ansök    Jun 30    AFRY AB    Miljöingenjör
Företagsbeskrivning AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle. Jobbeskrivning Som miljökonsult hos oss på AFRY kommer du jobba med stora projekt inom havsbaserat vindkraft och med vindparks... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.
Jobbeskrivning
Som miljökonsult hos oss på AFRY kommer du jobba med stora projekt inom havsbaserat vindkraft och med vindparksutvecklare som står i framkant inom branschen. Du får tillsammans med dina kollegor bidra till att den snabba utvecklingen som pågår nu sker på ett sätt där hållbarhets- och biodiversitetaspekter utgör bas för projektet.
I dessa uppdrag kan du vara projektledare/samordnare och/eller arbeta med att ta fram miljökonsekvensbeskrivningar och andra dokument för de tillståndsprocesser som krävs för havsbaserade vindparker. I dessa uppdrag har du med dig ett team av kollegor med erfarenhet och kompetens där ni gemensamt hittar lösningar för att projektet ska möta de miljökraven som ställs.
I tjänsten kan ingå även att arbeta med tillståndsprocess för andra typer av vattenverksamheter.
Vi är team players! Är du?
Kravspecifikation
Vem är du?
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. För att passa in så tror vi att du har/är
engagerad, flexibel, och gillar att samarbeta,


modig och hängiven lagspelare som trivs med att dela kunskap och hjälpa andra att utvecklas,


erfarenhet av att medverkat (gärna även samordnat) havsbaserade vindkraftsprojekt,


erfarenhet av att ha arbetat med andra typer av vattenverksamheter.


universitets- eller högskoleexamen inom marina vetenskaper, oceanografi, miljövetenskap eller annat relevant område.

Ytterligare information
Vi erbjuder en arbetsplats och ett team som bäst kan beskrivas som professionella, affärsmässiga och som har roligt tillsammans!
AFRY rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar - hinna lämna, hämta, träna, handla eller bara sova lite längre på morgonen.
Genom Club AFRY främjar vi vår kultur som bygger på passion och lagspel. Vi erbjuder roliga fritidsaktiviteter tillsammans med våra härliga kollegor! Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående. En mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden.
Vi intervjuar löpande så skicka in din ansökan redan idag!
Sista ansökningsdag: 2023-08-07. Vi ber om överseende, på grund av semestertider så kan återkoppling dröja något.
Kontaktperson:
Selma Pacariz
010-505 16 81
[email protected]
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Uddevalla Energi söker en hållbarhetsstrateg med positiv energi

Hos oss på Uddevalla Energi är det viktigt med en arbetsmiljö med mycket glädje och engagemang som ger oss energi att prestera vårt bästa. Varje medarbetares delaktighet är en värdefull framgångsfaktor. Genom att utvecklas som medarbetare utvecklar vi också vår verksamhet. Vi arbetar aktivt för en hållbar stad och vi söker ständigt nya vägar att förenkla livet för våra kunder. Din energi är framtiden. Uddevalla utvecklas och förändras för framtiden. Vi sat... Visa mer
Hos oss på Uddevalla Energi är det viktigt med en arbetsmiljö med mycket glädje och engagemang som ger oss energi att prestera vårt bästa. Varje medarbetares delaktighet är en värdefull framgångsfaktor. Genom att utvecklas som medarbetare utvecklar vi också vår verksamhet. Vi arbetar aktivt för en hållbar stad och vi söker ständigt nya vägar att förenkla livet för våra kunder. Din energi är framtiden.
Uddevalla utvecklas och förändras för framtiden. Vi satsar nu på att ta vårt hållbarhetsarbete till nästa nivå för att vara med och forma morgondagens Uddevalla. Är du en person som brinner för hållbarhets,- miljö- och kvalitetsfrågor och har erfarenhet av att driva och utveckla den typen av verksamhet? Lockas du av utmaningen att verka i ett företag med stor påverkan på hållbarhetsarbetet i både kommun och region, där vi bygger en gemensam intern hållbarhetskultur och strategiskt arbetar för att ställa om samhället och bidra till våra gemensamma hållbarhetsmål? I så fall kan vi erbjuda utmaningen du letar efter! Vi söker nu en engagerad hållbarhetsstrateg som ska leda och utveckla företagets hållbarhetsarbete.
Om rollen
Som hållbarhetsstrateg hos oss har du det övergripande ansvaret för koncernens hållbarhetsarbete och arbetar både strategiskt och operativt. Till din hjälp har du många duktiga specialister och inte minst en livskraftig företagskultur där nytänkande och utveckling uppmuntras. Eftersom rollen är ny ges stor möjlighet att utveckla och forma rollen utifrån dina egna önskemål och erfarenheter. Du ingår i en grupp av specialister och rapporterar till HR-chef.
Vårt hållbarhetsarbete bygger på en helhetssyn där ekonomiska, sociala och miljömässiga faktorer samverkar för ett framgångsrikt resultat. Med vår nya hållbarhetsplattform som grund arbetar vi nu med att integrera hållbarhetsarbetet i företagets affärsplan och säkerställa att hållbarhetsarbetet är högt prioriterat i hela organisationen, både med avseende på vårt eget arbete och i vårt erbjudande till kommuninvånare och kunder i sin omställning till en hållbar vardag.
Dina främsta arbetsuppgifter
Leda företagets hållbarhetsarbete samt stötta med koncernövergripande miljö- och kvalitetsutveckling inom de områden som är centrala för oss och ingår i vårt uppdrag.
Nära relaterat till miljöområdet inkluderas även ansvar för exempelvis uppföljning av transporter och klimatrelaterade utsläpp.
I nära samarbete med övriga organisationen säkerställa och utveckla kvaliteten på våra produkter och tjänster för att uppnå våra hållbarhetsambitioner.
Implementering och kontinuerlig utveckling av vår modell för hållbarhetsstyrning och uppföljning av relevanta parametrar.
Leda och genomföra företagets interna uppföljning inom hållbarhetsområdet samt ha kontakt med externa samarbetspartners och myndigheter i relaterade frågor.
Stötta VD och övrig ledning i både strategiskt och taktiskt arbete inom hållbarhetsområdet och därmed säkerställa en hög kvalitet på redovisande uppföljning inför den årliga hållbarhetsredovisningen.

Som person är du engagerad och drivande och har en förmåga att entusiasmera din omgivning. Då tjänsten innebär ett nära samarbete med övriga chefer och medarbetare i hela organisationen krävs att du är lyhörd och har en förmåga att se till helheten och samtidigt kunna stötta med specialistkunskap i uppkomna frågeställningar. Arbetet kräver att du är strukturerad och ordningsam och att du har en god kommunikativ förmåga. Det är en självklarhet för dig att jobba digitalt inom de verktyg som finns i bolaget samt ser digitala utvecklingsmöjligheterna och fördelar med dessa. Du trivs i en värderingsstyrd verksamhet där professionell, engagerad, resurssmart och inkluderande är ledord i vardagen. För dig är det en självklarhet att komma till jobbet med engagemang och framåtanda.
Kvalifikationer
Högskoleutbildning inom hållbarhetsområdet, gärna med naturvetenskaplig inriktning.
Flera års erfarenhet inom området och har med fördel tidigare erfarenhet från företag eller förvaltning med påverkan på både miljö och samhälle.
God kunskap om kvalitetsarbete samt är van att driva strategiskt arbete med fokus på hållbarhet.
Erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsredovisning och god kännedom om lagstiftning inom aktuella områden. Det är relevanta kunskaper då du ansvarar för styrning och uppföljning av hållbarhetsarbetet i syfte att uppfylla gällande och kommande krav enligt CSRD samt ansvarar för att utveckla och granska avtal och upphandlingar, samt bidrar till kunskapshöjande insatser.
Behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift

Hos oss erbjuds du ett brett ansvar i ett engagerat energibolag som drivs av viljan att vara i framkant. Vi erbjuder dig en spännande framtid i ett bolag som satsar på miljön och sätter kunderna i främsta rummet. En arbetsplats och ett företag som är mycket omtyckt av både medarbetare och kunder vilket syns inte minst i våra regelbundna kund- och medarbetarundersökningar. Hos oss tar vi vara på varje medarbetares energi.
Information om företaget hittar du på vår hemsida www.uddevallaenergi.se Är du fortsatt nyfiken och vill veta mer är du välkommen att kontakta Ellinor Forsberg, HR-chef, 0522-58 07 26. Facklig representant Vision, Cecilia Selander 0522-58 07 32.
Tillträdesdag Enligt överenskommelse.
Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan senast 2023-09-17. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.
Uddevalla Energi är uddevallabornas eget energibolag. Det betyder att vi kan lägga all energi på sånt som gynnar invånarna, staden och vår miljö. Vi kallar det positiv energi, och med den kan vi förändra världen men vi börjar här. Våra affärsområden är elnät, elhandel, energilösningar, fiber, fjärrvärme, renhållning och pellets. Uddevalla Energi omsätter cirka 700 miljoner kronor och har 180 anställda. Verksamheten har funnits sedan 1857. Visa mindre

Vi söker Laboratorietekniker till kund i Uddevalla

Ansök    Sep 18    Manpower AB    Laboratorieassistent
Välkommen till vår spännande värld av smörjoljor och högteknologisk laboratoriearbete! På vår kunds laboratorium utför vi kvalitetskontroll av komponenter till smörjoljor och färdiga produkter som tillverkas lokalt. Här finns möjligheten att vara en viktig del av ett dedikerat team och samtidigt uppleva fördelarna med att arbeta i en mindre enhet där alla känner varandra. Ditt uppdrag Vi söker en noggrann och samarbetsvillig laboratorietekniker som trivs... Visa mer
Välkommen till vår spännande värld av smörjoljor och högteknologisk laboratoriearbete! På vår kunds laboratorium utför vi kvalitetskontroll av komponenter till smörjoljor och färdiga produkter som tillverkas lokalt. Här finns möjligheten att vara en viktig del av ett dedikerat team och samtidigt uppleva fördelarna med att arbeta i en mindre enhet där alla känner varandra.

Ditt uppdrag

Vi söker en noggrann och samarbetsvillig laboratorietekniker som trivs med strukturerat arbete och gillar att ha kul på jobbet. Ditt arbete kommer att vara varierande och innefatta en rad olika laboratorieanalyser, inklusive Viskositet, Densitet, FT-IR, ICP, Pour Point och andra branschspecifika tester. Du kommer att arbeta nära dina kollegor, där skratt och teamwork är en del av vardagen. Samtidigt krävs det att du kan arbeta tyst och effektivt när det behövs, precis som en väloljad maskin.Arbetsmiljö

Vi är stolta över vår vänliga och samarbetsinriktade arbetsmiljö där skratt och positiv energi är en del av vår kultur. Tempot på laboratoriet varierar, och arbetsdagen styrs av produktionens behov. Ibland kan det vara full fart, medan det nästa ögonblick kan vara lugnare. Vi tror på att ha en balanserad arbetsmiljö där vi presterar som bäst.Arbetstider

Vi är bemannade mellan 06:30 och 17:00, måndag till fredag. Utöver det krävs att en laboratorietekniker är tillgänglig när vi tar emot basoljeleveranser via båt. Denna händelse kan inträffa när som helst, dygnet runt, och kräver närvaro under cirka 3 timmar. Båtarna anländer ungefär var sjätte vecka, och det finns tre labtekniker som turas om att ta hand om detta.Vem vi söker

Vi letar efter dig som är passionerad för laboratoriearbete och som vill vara en del av vårt härliga team. En relevant eftergymnasial naturvetenskaplig utbildning är meriterande, men vi välkomnar även ansökningar från kandidater med gymnasiekompetens om du är rätt person för uppdraget. Noggrannhet och struktur är viktiga egenskaper, och du är öppen för att lära dig nya analyser och tekniker. Det är viktigt att du är flexibel med arbetstider och redo att rycka in vid behov.Du ansöker genom att klicka in på vår hemsida och ladda upp CV och personligt brev. Urval sker löpande och tjänsten tillsätts så snart vi har en passande kandidat. Har du några frågor eller funderingar gällande tjäsnten är du hjärtligt välkommen att höra av dig till konsultchef Emma Lilja, [email protected].

Om Manpower
Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna. Visa mindre

Miljöinspektör

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 57 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan. I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälso... Visa mer
Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 57 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.


I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.


Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!
Om avdelningen

På myndighetsavdelningen är vi 65 medarbetare - inspektörer, lantmätare, arkitekter, ingenjörer, handläggare, administratörer med flera.

Vår målsättning är att alla ska kunna känna arbetsglädje och engagemang för sitt arbete och ha rätt förutsättningar för att med trygghet kunna utföra sina arbetsuppgifter. På avdelningen har vi en god arbetsmiljö och arbetar hälsofrämjande. Tillsammans skapar vi en frisk, utvecklande och innovativ miljö, där allas nyfikenhet, olikheter och kunskaper gemensamt används för att driva vår verksamhet framåt.

Om jobbet

Vi söker en engagerad miljöinspektör som vill arbeta inom miljöbalkens områden.

Vi är ca 25 inspektörer på miljökontoret. Tillsammans utvecklar vi tillsynen och kontrollen så att den gör så stor nytta som möjligt för dem vi är till för, det vill säga boende, besökare, djur, natur och näringsliv. God kommunikation och rättssäkerhet är viktiga byggstenar i vårt arbete. 

Miljökontoret har hög kompetens, där vi ständigt lär av varandra. Du bidrar till gruppens framgång genom att dela med dig av din kunskap och erfarenhet. Vi tror att nyckeln till framgång för vår utveckling är att ha grupper med blandade kunskaper och erfarenheter. Dina arbetsuppgifter kan till viss del anpassas utifrån dina erfarenheter och önskemål. 

Arbetsuppgifter

- I arbetet ingår det att planera, genomföra och följa upp tillsyn samt handläggning av inkommande ärenden.  
- Du arbetar utifrån lagar och regler, med effektiv och rättssäker handläggning och ger god service med fokus på öppenhet, respekt och professionalitet. 
- Du ansvarar för att fatta myndighetsbeslut i enlighet med delegationsordning eller att bereda och föredra ärenden inför politiska beslut. 

Arbetet är självständigt men även ett lagarbete med avstämningar, prioriteringar och bedömningar inom gruppen.

Vem söker vi?

- Du samarbetar bra med andra människor. Du lyssnar och kommunicerar på ett lyhört och smidigt sätt och ger konstruktiv återkoppling.
- Du är självgående och tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt arbete och följer beslutade processer.
- Du är flexibel och visar det genom att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.
- Du talar och skriver välformulerat och anpassar din kommunikation till målgruppen.

Du är även strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

- Du har en högskole– eller universitetsutbildning med inriktning på miljö- och hälsoskydd eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Du har B-körkort
- Du behärskar svenska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som miljöinspektör, men även annan arbetslivserfarenhet inom miljöområdet är meriterande.

Övrigt

I den här rekryteringen så sker urval löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar, samt för verksamhet inom LSS, vård- och omsorg, hälso-och sjukvård, psykiatrisk vård och missbruksvård, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.


När du söker ett jobb i vår jobb-portal diarieförs din ansökan. Det beror på att vi är en offentlig verksamhet. Din ansökan blir då en allmän handling när vi har mottagit den. Det innebär att ansökningshandlingarna kan begäras ut av den som vill. Undantag är ansökningar från personer som har skyddad identitet. Om du av någon anledning inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system kontaktar du den person som anges vid kontakt i respektive annons.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Handläggare folkbokföring

Vi har fått ett utökat uppdrag och behöver bli fler. Vi söker dig som trivs med både självständigt arbete och samarbete. Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Inom folkbokföringen har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär många kontakter, utredningar och beslutsfattande. Var med och gör samhället möjligt! Om jobbet I dina arbetsuppgifter som handläggare ingår det att fatta beslut i olika folkbokföringsärenden. I d... Visa mer
Vi har fått ett utökat uppdrag och behöver bli fler.

Vi söker dig som trivs med både självständigt arbete och samarbete. Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Inom folkbokföringen har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär många kontakter, utredningar och beslutsfattande.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet


I dina arbetsuppgifter som handläggare ingår det att fatta beslut i olika folkbokföringsärenden. I din arbetsvardag möter du människor med olika bakgrund när du begär in kompletteringar via telefon, brev, personliga besök och digitala brevlådor i din kontakt med privatpersoner och andra myndigheter. Det kan utifrån verksamhetens behov även bli aktuellt att arbeta med kontrollbesök, vilket innebär att du gör besök hos privatpersoner och på fastigheter som ett led i dina utredningar.

Eftersom vi hanterar mycket information i vår handläggning behöver du ha förmåga att ta till dig och sålla information, samtidigt som vi har en varierad arbetsdag där vi behöver arbeta aktivt med prioriteringar och struktur. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet bestäms utifrån verksamhetens behov och du behöver vara flexibel.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Vi arbetar teambaserat och du har ett nära samarbete med kollegorna i ditt team. Arbetet är kvalificerat, du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör folkbokföringssektion 4 inom folkbokföringsenhet 3 på Folk- och fastighetsavdelningen, med placering i Uddevalla.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt på svenska och engelska
- vara noggrann
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
- kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut.

Du ska även ha:

- relevant högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) alternativt aktuell flerårig och relevant arbetslivserfarenhet av handläggning inom t ex en myndighet eller liknande.
- B-körkort. 

Det är även önskvärt med aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av handläggande arbetsuppgifter. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Miljöinspektör

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 57 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan. I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälso... Visa mer
Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 57 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.


I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.


Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!
Om avdelningen

På myndighetsavdelningen är vi 65 medarbetare - inspektörer, lantmätare, arkitekter, ingenjörer, handläggare, administratörer med flera.

Vår målsättning är att alla ska kunna känna arbetsglädje och engagemang för sitt arbete och ha rätt förutsättningar för att med trygghet kunna utföra sina arbetsuppgifter. På avdelningen har vi en god arbetsmiljö och arbetar hälsofrämjande. Tillsammans skapar vi en frisk, utvecklande och innovativ miljö, där allas nyfikenhet, olikheter och kunskaper gemensamt används för att driva vår verksamhet framåt.

Om jobbet

Vi söker en engagerad miljöinspektör som vill arbeta inom miljöbalkens områden.

Vi är ca 25 inspektörer på miljökontoret. Tillsammans utvecklar vi tillsynen och kontrollen så att den gör så stor nytta som möjligt för dem vi är till för, det vill säga boende, besökare, djur, natur och näringsliv. God kommunikation och rättssäkerhet är viktiga byggstenar i vårt arbete. 

Miljökontoret har hög kompetens, där vi ständigt lär av varandra. Du bidrar till gruppens framgång genom att dela med dig av din kunskap och erfarenhet. Vi tror att nyckeln till framgång för vår utveckling är att ha grupper med blandade kunskaper och erfarenheter. Dina arbetsuppgifter kan till viss del anpassas utifrån dina erfarenheter och önskemål. 

Arbetsuppgifter

- I arbetet ingår det att planera, genomföra och följa upp tillsyn samt handläggning av inkommande ärenden.  
- Du arbetar utifrån lagar och regler, med effektiv och rättssäker handläggning och ger god service med fokus på öppenhet, respekt och professionalitet. 
- Du ansvarar för att fatta myndighetsbeslut i enlighet med delegationsordning eller att bereda och föredra ärenden inför politiska beslut. 

Arbetet är självständigt men även ett lagarbete med avstämningar, prioriteringar och bedömningar inom gruppen.

Vem söker vi?

- Du samarbetar bra med andra människor. Du lyssnar och kommunicerar på ett lyhört och smidigt sätt och ger konstruktiv återkoppling.
- Du är självgående och tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt arbete och följer beslutade processer.
- Du är flexibel och visar det genom att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.
- Du talar och skriver välformulerat och anpassar din kommunikation till målgruppen.

Du är även strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

- Du har en högskole– eller universitetsutbildning med inriktning på miljö- och hälsoskydd eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Du har B-körkort
- Du behärskar svenska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som miljöinspektör, men även annan arbetslivserfarenhet inom miljöområdet är meriterande.

Övrigt

I den här rekryteringen så sker urval löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar, samt för verksamhet inom LSS, vård- och omsorg, hälso-och sjukvård, psykiatrisk vård och missbruksvård, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.


När du söker ett jobb i vår jobb-portal diarieförs din ansökan. Det beror på att vi är en offentlig verksamhet. Din ansökan blir då en allmän handling när vi har mottagit den. Det innebär att ansökningshandlingarna kan begäras ut av den som vill. Undantag är ansökningar från personer som har skyddad identitet. Om du av någon anledning inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system kontaktar du den person som anges vid kontakt i respektive annons.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Extrajobb som laboratorietekniker till ExxonMobil i Uddevalla!

Ansök    Mar 8    Manpower AB    Kemist
Är du student och vill ha ett extrajobb vid sidan av studierna, där du också får jobba heltid under sommaren? Har du intresse av att jobba i labb, kanske studerar du kemi eller har en naturvetenskaplig gymnasieutbildning? Viktigast för tjänsten är att du är nyfiken att lära och trivs med att arbeta i grupp. På ExxonMobils lab kommer du trivas om du är noggrann, trivs med att arbeta i grupp på ett strukturerat sätt och såklart gillar att skratta. Du får äv... Visa mer
Är du student och vill ha ett extrajobb vid sidan av studierna, där du också får jobba heltid under sommaren? Har du intresse av att jobba i labb, kanske studerar du kemi eller har en naturvetenskaplig gymnasieutbildning? Viktigast för tjänsten är att du är nyfiken att lära och trivs med att arbeta i grupp.

På ExxonMobils lab kommer du trivas om du är noggrann, trivs med att arbeta i grupp på ett strukturerat sätt och såklart gillar att skratta. Du får även möjligheten att se hur det är att arbeta på ett stort internationellt bolag, även om fabriken i Uddevalla är tillräckligt liten för att alla ska veta vilka alla är.Tjänsten är ett konsultuppdrag via Manpower Student och tanken är att tjänsten ska starta omgående eller enligt överenskommelse. Det viktigaste är att du har möjlighet att arbeta under sommarperioden samt har möjlighet att få en gedigen upplärning innan dess.Teamet utför kvalitetskontroller av komponenter till smörjoljor samt färdiga produkter. De vanligaste analyserna är Viskositet, Densitet och FT-IR. Andra analyser som utförs är ICP, Pour Point, Bastal, samt en hel del branschspecifika tester. Det är ett varierat arbete där man arbetar tätt i gruppen med laboratorietekniker. Det är ett glatt gäng som skrattar mycket, men också trivs med att ibland arbeta på i tysthet och röra sig som en väloljad maskin. Tempot är varierat då det är styrt av vad produktionen gör och det kan vara fullt upp ena stunden för att nästa stund lugna ner sig ordentligt.Om dig:

Vi tror att du studerar och har något/några år kvar på dina studier. Det är meriterande om du har en teknikinriktning på dina studier, men inget krav. Vi vill träffa dig som är nyfiken på jobbet, är noggrann och strukturerad. Det är meriterande om du har en naturvetenskaplig gymnasieutbildning.Om Manpower

Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Paula Marchis:

e-post [email protected]

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post, utan du söker tjänsten med en registrerad profil på vår hemsida genom att följa ansökningslänken i annonsen. Vi kan komma att tillsätta uppdraget innan ansökningstiden passerat, så skicka in din ansökan idag!

Välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande så vänta inte med att söka. Visa mindre

Extrajobb i Uddevalla ExxonMobil

Ansök    Nov 29    Manpower AB    Kemist
Studerar du på universitetet och vill ha ett extrajobb vid sidan av studierna, där du också får jobba heltid under sommaren? Har du intresse av att jobba i labb, kanske studerar du kemi eller har en naturvetenskaplig gymnasieutbildning? Läs mer och ansök direkt! På ExxonMobils labb kommer du trivas om du är noggrann, trivs med att arbeta i grupp på ett strukturerat sätt och såklart gillar att skratta. Du får även möjligheten att se hur det är att arbeta p... Visa mer
Studerar du på universitetet och vill ha ett extrajobb vid sidan av studierna, där du också får jobba heltid under sommaren? Har du intresse av att jobba i labb, kanske studerar du kemi eller har en naturvetenskaplig gymnasieutbildning? Läs mer och ansök direkt!

På ExxonMobils labb kommer du trivas om du är noggrann, trivs med att arbeta i grupp på ett strukturerat sätt och såklart gillar att skratta. Du får även möjligheten att se hur det är att arbeta på ett stort internationellt bolag, även om fabriken i Uddevalla är tillräckligt liten för att alla ska veta vilka alla är.

Avdelningen på ExxonMobil som du kommer tillhöra utför kvalitetskontroll av komponenter till smörjoljor samt färdiga produkter. De vanligaste analyserna är Viskositet, Densitet och FT-IR. Andra analyser som utförs är ICP, Pour Point, Bastal, samt en hel del branschspecifika tester. Det är ett varierat arbete där man arbetar tätt i gruppen med laboratorietekniker. Det är ett glatt gäng som skrattar mycket, men också trivs med att ibland arbeta på i tysthet och röra sig som en väloljad maskin. Tempot är varierat då det är styrt av vad produktionen gör och det kan vara fullt upp ena stunden för att nästa stund lugna ner sig ordentligt.

Om dig:

Vi tror att du studerar på universitetet med något/några år kvar och vill ha ett extrajobb vid sidan av studierna och jobba i sommar. Antingen studerar du inom det tekniska området, eller något helt annat. Vi vill träffa dig som är nyfiken på jobbet, är noggrann och strukturerad. Det är meriterande om du har en naturvetenskaplig gymnasieutbildning.

Varmt välkommen med din ansökan, vi intervjuar löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Miljöinspektör

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 57 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan. I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälso... Visa mer
Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 57 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.


I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.


Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!
Om avdelningen

Vi är cirka 70 anställda - inspektörer, lantmätare, arkitekter, ingenjörer, handläggare, administratörer med flera.

Hos oss får du en anställning med många karriärvägar och möjlighet till intressanta arbetsuppgifter. På avdelningen har vi en god arbetsmiljö och arbetar hälsofrämjande. Tillsammans skapar vi en frisk, utvecklande och innovativ miljö, där allas nyfikenhet, olikheter och kunskaper gemensamt används för att driva vår verksamhet framåt.

Om jobbet

Vi söker en engagerad miljöinspektör som vill arbeta inom miljöbalkens områden med fokus på hälsoskydd. 

Vi är totalt ca 25 inspektörer på miljökontoret. Tillsammans utvecklar vi tillsynen och kontrollen så att den gör så stor nytta som möjligt för dem vi är till för, det vill säga boende, besökare och näringsliv. God kommunikation och rättssäkerhet är viktiga byggstenar i vårt arbete. 

Du bidrar till gruppens framgång genom att dela med dig av din kunskap och erfarenhet. Vi tror att nyckeln till framgång för vår utveckling är att ha grupper med blandade kunskaper och erfarenheter. Därför uppmuntrar vi dig att söka oavsett om du har lång erfarenhet eller är nyexaminerad.

Arbetsuppgifter

- Tillsyn inom hälsoskydd, med fokus på hygien, smittskydd och inomhusmiljö. Tillsynen gäller skolor, förskolor, hygieniska verksamheter och bostäder. 
- Prövningsärenden inom hälsoskydd och hantering av klagomål och remisser. 
- Tillsyn av radonhalter i inomhusmiljöer och andra tillsynsområden kopplat till strålskydd.
- Du kommer arbeta i team tillsammans med dina kollegor
- I arbetet ingår det att planera, genomföra och följa upp tillsyn samt handläggning av inkommande ärenden.  
- Du arbetar utifrån lagar och regler, med effektiv och rättssäker handläggning och ger god service med fokus på öppenhet, respekt och professionalitet. 

Arbetet är självständigt men även ett lagarbete med avstämningar, prioriteringar och bedömningar inom gruppen.

Vem söker vi?

- Du samarbetar bra med andra människor. Du lyssnar och kommunicerar på ett lyhört och smidigt sätt och ger konstruktiv återkoppling.
- Du är självgående och tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt arbete och följer beslutade processer.
- Du är flexibel och visar det genom att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.
- Du talar och skriver klart, välformulerat och anpassar din kommunikation till målgruppen.
- Du vågar fatta beslut, trots att det ibland finns begränsad information eller svåra omständigheter.

Du är även strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

- Du har relevant högskoleutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Du har kunskap om miljöbalken
- Du har B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning. Du behärskar svenska i tal och skrift.

Övrigt

I den här rekryteringen så sker urval löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar, samt för verksamhet inom LSS, vård- och omsorg, hälso-och sjukvård, psykiatrisk vård och missbruksvård, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.


När du söker ett jobb i vår jobb-portal diarieförs din ansökan. Det beror på att vi är en offentlig verksamhet. Din ansökan blir då en allmän handling när vi har mottagit den. Det innebär att ansökningshandlingarna kan begäras ut av den som vill. Undantag är ansökningar från personer som har skyddad identitet. Om du av någon anledning inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system kontaktar du den person som anges vid kontakt i respektive annons.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Extrajobb på ExxonMobil Uddevalla

Ansök    Nov 7    Manpower AB    Kemist
Studerar du på universitetet och vill ha ett extrajobb vid sidan av studierna, där du också får jobba heltid under sommaren? Har du intresse av att jobba i labb, kanske studerar du kemi eller har en naturvetenskaplig gymnasieutbildning? Läs mer och ansök direkt! På ExxonMobils labb kommer du trivas om du är noggrann, trivs med att arbeta i grupp på ett strukturerat sätt och såklart gillar att skratta. Du får även möjligheten att se hur det är att arbeta p... Visa mer
Studerar du på universitetet och vill ha ett extrajobb vid sidan av studierna, där du också får jobba heltid under sommaren? Har du intresse av att jobba i labb, kanske studerar du kemi eller har en naturvetenskaplig gymnasieutbildning? Läs mer och ansök direkt!

På ExxonMobils labb kommer du trivas om du är noggrann, trivs med att arbeta i grupp på ett strukturerat sätt och såklart gillar att skratta. Du får även möjligheten att se hur det är att arbeta på ett stort internationellt bolag, även om fabriken i Uddevalla är tillräckligt liten för att alla ska veta vilka alla är.

Avdelningen på ExxonMobil som du kommer tillhöra utför kvalitetskontroll av komponenter till smörjoljor samt färdiga produkter. De vanligaste analyserna är Viskositet, Densitet och FT-IR. Andra analyser som utförs är ICP, Pour Point, Bastal, samt en hel del branschspecifika tester. Det är ett varierat arbete där man arbetar tätt i gruppen med laboratorietekniker. Det är ett glatt gäng som skrattar mycket, men också trivs med att ibland arbeta på i tysthet och röra sig som en väloljad maskin. Tempot är varierat då det är styrt av vad produktionen gör och det kan vara fullt upp ena stunden för att nästa stund lugna ner sig ordentligt.

Om dig:

Vi tror att du studerar på universitetet med något/några år kvar och vill ha ett extrajobb vid sidan av studierna och jobba i sommar. Antingen studerar du inom det tekniska området, eller något helt annat. Vi vill träffa dig som är nyfiken på jobbet, är noggrann och strukturerad. Det är meriterande om du har en naturvetenskaplig gymnasieutbildning.

Varmt välkommen med din ansökan, vi intervjuar löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Miljösamordnare till Västfastigheter

Västfastigheter förvaltar Västra Götalandsregionens lokaler. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn inom hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder, samarbetspartners och ägare skapar vi hållbara miljöer. Nu söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter, resenärer, personal och skattebetalare. ... Visa mer
Västfastigheter förvaltar Västra Götalandsregionens lokaler. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn inom hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder, samarbetspartners och ägare skapar vi hållbara miljöer. Nu söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter, resenärer, personal och skattebetalare. Läs mer om oss på www.vastfastigheter.seEnheten för Energi och miljö driver och utvecklar det strategiska arbetet med energi, miljö och hållbarhet på Västfastigheter.

Vårt uppdrag är att göra verklighet av Västra Götalandsregionens höga ambitioner och skapa förutsättningar för att nå våra gemensamma mål inom området.

Miljösamordnare till Västfastigheter

Vill du bidra till vår spännande hållbarhetsresa?

Västfastigheter ansvarar för Västra Götalandsregionens fastigheter. Hos oss får du som har ett intresse av fastighetsrelaterad miljö- och hållbarhetsfrågor en möjlighet att bidra med kunskap och erfarenhet inom området. Vi erbjuder en omväxlande roll som kommer innebära såväl operativt som strategiskt samt långsiktigt arbete.

Din roll innebär att vara sakkunnig inom miljöområdet med fokus på fastighetsförvaltning samt om- och nybyggnationsprojekt inom Fyrbodalsområdet. Du ansvarar bland annat för att kommunicera våra mål och implementera våra miljökrav. Du ger även stöd till övriga delar av förvaltningen inom ditt kompetensområde.

Tillsammans med dina kollegor kommer du att ha en nyckelroll för att Västfastigheter och Västra Götalandsregionen når de högt uppställda målen inom hållbarhet. Inom de närmaste åren är till exempel klimatsmart byggande, återbruk av byggvaror, giftfria och hälsofrämjande miljöer samt energieffektiva fastigheter i fokus.

I rollen som miljösamordnare har du en nära dialog och samverkan med olika kollegor inom andra områden på Västfastigheter och inom Västra Götalandsregionen och skapar därmed ett stort kontaktnät. Du kommer dessutom att samverka med andra myndigheter inom området.

Du håller dig uppdaterad om miljörelaterade frågor och är aktiv med att sprida kunskap och nyheter inom ditt område.

En viktig del av ditt ansvar blir också att samordna och förvalta enhetens och Västfastigheters regionövergripande arbete med miljöuppföljning och miljöredovisning. Tillsammans med dina kollegor på enheten för Energi och miljö, arbetar du med att kvalitetssäkra och utveckla detta arbete.

För att trivas och nå framgång i rollen:

- Vi ser att du har minst 3-årig eftergymnasial utbildning inom miljö och hållbarhet eller motsvarande
- Några års erfarenhet av att driva miljö och hållbarhetsarbete, med fördel i en större organisation
- Erfarenhet av miljöledning och miljöuppföljning
- En extra fördel med erfarenhet av fastighets och byggbranschen samt erfarenhet av miljöklassning för byggnader

Vi tror att du kommer trivas hos oss om du har ett stort intresse inom området och kan skapa struktur och visualisera data på ett intressant och tydligt sätt. Då du kommer få möjligheten till många kontaktytor är du både lyhörd och kommunikativ och trivs att arbeta i nära samarbete med andra.

Din placeringsort är på vårt områdeskontor i Uddevalla eller regionens hus Göteborg.

B-körkort är en fördel, men i första hand väljer vi gång, cykel eller kollektivtrafik när vi reser. På vissa kontor samt på flera sjukhus finns elcyklar, som kan bokas för kortare resor mellan förvaltningsobjekten.

Välkommen med din ansökan senast 14 augusti!

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västfastigheters verksamhetsidé ”tillsammans skapar vi hållbara miljöer”. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Hos oss har du som medarbetare inflytande över din arbetssituation, känner trygghet och delaktighet. 

 

 

 

 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Komminister 100%

Ansök    Sep 12    Bokenäsets församling    Komminister
Församlingens nuvarande komminister blir kyrkoherde. Vi söker därför hans efterträdare. Välkommen med din ansökan! Vi söker nu en komminister, som tillsammans med frivilliga, engagerade förtroendevalda och det dynamiska arbetslaget kan fortsätta att utveckla Bokenäsets församling. Vi söker dig som är trygg i din identitet, i ditt arbete som präst och som vill medverka till att fler får upptäcka livet med Jesus. Du vill bidra med positiv energi samt berika... Visa mer
Församlingens nuvarande komminister blir kyrkoherde. Vi söker därför hans efterträdare. Välkommen med din ansökan!
Vi söker nu en komminister, som tillsammans med frivilliga, engagerade förtroendevalda och det dynamiska arbetslaget kan fortsätta att utveckla Bokenäsets församling.
Vi söker dig som är trygg i din identitet, i ditt arbete som präst och som vill medverka till att fler får upptäcka livet med Jesus. Du vill bidra med positiv energi samt berika gudstjänstlivet tillsammans med församlingen och arbetslaget. Vi ser gärna att du trivs i att arbeta i ett sammanhang där kyrkan är närvarande alla dagar året runt och ser värdet i att bygga relationer i närsamhället. Tjänsten som komminister i Bokenäsets församling innefattar flera olika delar såsom gudstjänster och förrättningar, sorgesamtal och krisstöd samt arbete med människor i alla åldrar. Vi ser gärna att du trivs med, och har erfarenhet av arbete med barn och unga.
Vi söker dig som är prästvigd inom Svenska kyrkan. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 100% tjänstgöring där både dag, kväll och helgtjänstgöring förekommer. Vi vill arbeta för jämställdhet och ser gärna både kvinnliga och manliga sökande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Välkommen med Din ansökan snarast till [email protected]. Ange referens Komminister i din ansökan. Intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänsten enligt överenskommelse. Visa mindre

Två miljöinspektörer

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 57 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan. I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälso... Visa mer
Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 57 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.


I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.


Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!
Om avdelningen

Vi är cirka 70 anställda - inspektörer, lantmätare, arkitekter, ingenjörer, handläggare, administratörer med flera.

Hos oss får du en anställning med många karriärvägar och möjlighet till intressanta arbetsuppgifter. På avdelningen har vi en god arbetsmiljö och arbetar hälsofrämjande. Tillsammans skapar vi en frisk, utvecklande och innovativ miljö, där allas nyfikenhet, olikheter och kunskaper gemensamt används för att driva vår verksamhet framåt.

Om jobbet

Vi söker en engagerad miljöinspektör som vill arbeta inom miljöbalkens områden. Hos oss kan du arbeta brett inom flera olika delar av miljöbalkens områden eller specialisera dig.

Du kommer att vara en av 5-7 kollegor som arbetar med miljöskydd alternativt avlopp och skydd av dricksvatten. Vi är totalt ca 25 inspektörer på miljökontoret. Du bidrar till gruppens framgång genom att dela med dig av din kunskap och erfarenhet. Vi tror att nyckeln till framgång för vår utveckling är att ha grupper med blandade kunskaper och erfarenheter. Därför uppmuntrar vi dig att söka oavsett om du har lång erfarenhet eller är nyexaminerad.

Arbetsuppgifter

- Du kommer arbeta i team tillsammans med dina kollegor
- I arbetet ingår det att planera, genomföra och följa upp tillsyn samt handläggning av inkommande ärenden.  
- Du arbetar utifrån lagar och regler, med effektiv och rättssäker handläggning och ger god service med fokus på öppenhet, respekt och professionalitet. 

Arbetet är självständigt men även ett lagarbete med avstämningar, prioriteringar och bedömningar inom gruppen.

Vem söker vi?

- Du samarbetar bra med andra människor. Du lyssnar och kommunicerar på ett lyhört och smidigt sätt och ger konstruktiv återkoppling.
- Du är självgående och tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt arbete och följer beslutade processer.
- Du är flexibel och visar det genom att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.
- Du talar och skriver klart, välformulerat och anpassar din kommunikation till målgruppen.
- Du vågar fatta beslut, trots att det ibland finns begränsad information eller svåra omständigheter.

Du är även strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

- Du har relevant högskoleutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Du har kunskap om miljöbalken
- Du har B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning. Du behärskar svenska i tal och skrift.

Övrigt

I den här rekryteringen så sker urval löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar, samt för verksamhet inom LSS, vård- och omsorg, hälso-och sjukvård, psykiatrisk vård och missbruksvård, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.


När du söker ett jobb i vår jobb-portal diarieförs din ansökan. Det beror på att vi är en offentlig verksamhet. Din ansökan blir då en allmän handling när vi har mottagit den. Det innebär att ansökningshandlingarna kan begäras ut av den som vill. Undantag är ansökningar från personer som har skyddad identitet. Om du av någon anledning inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system kontaktar du den person som anges vid kontakt i respektive annons.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Avfallsplanerare/Miljöingenjör

Om arbetsplatsen Varje dag underlättar Rambo vardagen för över 48 000 hushåll, verksamheter och företag i våra fyra ägarkommuner. Rambo AB är ett kommunägt miljöföretag i norra Bohuslän inom återvinning och avfallshantering med hushålls- och företagskunder. Rambos uppdrag är att tillgodose ägarkommunernas och dess invånares behov av en ekonomiskt och miljömässigt långsiktigt hållbar resurshushållning och avfallshantering. Vi står för närhet, enkelhet och f... Visa mer
Om arbetsplatsen
Varje dag underlättar Rambo vardagen för över 48 000 hushåll, verksamheter och företag i våra fyra ägarkommuner. Rambo AB är ett kommunägt miljöföretag i norra Bohuslän inom återvinning och avfallshantering med hushålls- och företagskunder. Rambos uppdrag är att tillgodose ägarkommunernas och dess invånares behov av en ekonomiskt och miljömässigt långsiktigt hållbar resurshushållning och avfallshantering. Vi står för närhet, enkelhet och förtroende. Rambo ägs av Lysekil, Munkedal, Sotenäs och Tanums kommuner och har ca 90 anställda. Mer om Rambos verksamhet finner du på rambo.se
Arbetsuppgifter
Från start kommer du att kliva in i rollen som projektledare för framtagandet av en ny avfallsplan för ägarkommunerna. Du har ett strategiskt ansvar för att driva och utveckla verksamhet och arbetssätt inom avfallsområdet. Du är specialist i sakfrågor och stödjer verksamheten utifrån behov inom området. Du arbetar i nära samarbete med chefen för utveckling och kvalitet samt övriga affärsområdeschefer och kollegor inom bolaget.
Arbetsuppgifter:
Arbeta med att utveckla kommunens avfallplanering gällande framtagning och uppföljning av avfallsplanen och dess föreskrifter
· Driva olika projekt kopplade till avfallsplanen och genomföra andra utredningar
· Kontakter med myndigheter och andra organisationer inom området, samt aktivt deltagande i olika avfallsnätverk.
· Omvärldsbevaka avfallsområdet så som förändringar i lagstiftningen och rekommendationer från branschorganisationer.
· Sammanställa och rapportera statistik
· Samarbeta kring framtagandet av taxedokument
· Handlägga remisser från myndigheter och från Avfall Sverige
· Vara föredragande i styrelse och ägarkommunernas nämnder
I tjänsten kommer även arbetsuppgifter kring ledningssystem för miljö, arbetsmiljö och kvalité bli aktuella samt arbete kring olika lagstiftningar gällande miljö, arbetsmiljö m.m.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
· Kandidat/magister eller ingenjörsexamen inom miljöområdet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
· Erfarenhet inom avfallsplanering på strategisk nivå
· Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
· God digital kompetens och vana att arbeta i Officepaketet
· Dokumenterad erfarenhet att leda strategiska projekt
· B- körkort är ett krav
Meriterande är:
· Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation
· Erfarenhet att ta fram avfallsplaner
· Erfarenhet av arbete med arbetsmiljöfrågor
· Erfarenhet av arbete med ledningssystem för miljö, arbetsmiljö eller kvalité.
· Erfarenhet av arbete med farligt avfall och att du har kemikunskaper
· Erfaren av arbete med övriga frågor gällande avfall
Vi tror att du har ett stort intresse för att avfalls-och hållbarhetsfrågor med förmåga att ta dig an arbetsuppgifter på ett engagerat, initiativrik och ansvarsfullt sätt. Som person är du analytisk, flexibel och har förmåga att prioritera. Du tar ansvar för arbetsuppgifter inom ditt ansvarsområde och driver dessa mot resultat och medverkar aktivt i arbetet med att utveckla arbetsplatsen och verksamheten. Det är viktigt att du har en vilja och förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp. Arbetet innebär mycket externa och interna kontakter varför det är viktig att du har en god kommunikativ förmåga och är duktig på att skapa goda samarbeten och professionella relationer.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet
Passar vi dig?
Läs ut Rambo AB och du får Regional avfallsanläggning i mellersta Bohuslän Aktiebolag. Det säger en del om vår verksamhet, medan vår vision säger allt: Det finns inga sopor! Tillsammans skapar vi resurser för framtidens generationer. På Rambo samlas olika kompetenser inom insamling, anläggning, kundservice och huvudkontor. Vår värdegrund förenar oss och fungerar vägledande i det dagliga arbetet. Genom att agera på ett sätt som visar att Rambo står för förtroende, enkelhet och närhet förstår kunderna vilka vi är. Vi vill att det ska vara lätt att göra rätt och vi tror att alla kan vara miljöhjältar – från förskolebarn till kommun!
Hos oss får du
· ett roligt och omväxlande arbete i en engagerad och positiv arbetsgrupp
· en strategisk roll med möjlighet att påverka Rambos utveckling
· arbeta operativt och därmed skapa synliga resultat
· en god arbetsmiljö och arbetsplats i centrala Lysekil med en fantastisk utsikt över Gullmarsfjorden
Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Omfattning: Heltid
Lön: Fast månadslön
Med start: september 2022 eller enligt överenskommelse
Urvalsarbetet kommer att påbörjas så snart ansökningstiden gått ut. Vi hör av oss med mer information när vi har gått igenom alla ansökningar.
Ansökan
Ansökningar skickas till [email protected] , sista ansökningsdag är 2022-07-31.
Skicka gärna in din ansökan snarast då ansökningar sker löpande. Märk ansökan "Avfallsplanerare/Miljöingenjör".
Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Kontakt
Kontaktperson Facklig företrädare, Vision
Matilda Gard, Avdelningschef Utveckling och Kvalitet, 0523-652752
Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Komminister 100%

Ansök    Maj 12    Bokenäsets församling    Komminister
Församlingens nuvarande komminister blir kyrkoherde. Vi söker därför hans efterträdare. Välkommen med din ansökan! Vi söker nu en komminister, som tillsammans med frivilliga, engagerade förtroendevalda och det dynamiska arbetslaget kan fortsätta att utveckla Bokenäsets församling. Vi söker dig som är trygg i din identitet, i ditt arbete som präst och som vill medverka till att fler får upptäcka livet med Jesus. Du vill bidra med positiv energi samt berik... Visa mer
Församlingens nuvarande komminister blir kyrkoherde. Vi söker därför hans efterträdare. Välkommen med din ansökan!
Vi söker nu en komminister, som tillsammans med frivilliga, engagerade förtroendevalda och det dynamiska arbetslaget kan fortsätta att utveckla Bokenäsets församling.
Vi söker dig som är trygg i din identitet, i ditt arbete som präst och som vill medverka till att fler får upptäcka livet med Jesus. Du vill bidra med positiv energi samt berika gudstjänstlivet tillsammans med församlingen och arbetslaget. Vi ser gärna att du trivs i att arbeta i ett sammanhang där kyrkan är närvarande alla dagar året runt och ser värdet i att bygga relationer i närsamhället. Tjänsten som komminister i Bokenäsets församling innefattar flera olika delar såsom gudstjänster och förrättningar, sorgesamtal och krisstöd samt arbete med människor i alla åldrar. Vi ser gärna att du trivs med, och har erfarenhet av arbete med barn och unga.
Vi söker dig som är prästvigd inom Svenska kyrkan. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 100% tjänstgöring där både dag, kväll och helgtjänstgöring förekommer. Vi vill arbeta för jämställdhet och ser gärna både kvinnliga och manliga sökande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Visa mindre

Handläggare inom folkbokföring

Trivs du med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom folkbokföring har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning, beslutsfattande men också många kontakter. Var med och gör samhället möjligt! Om jobbet Du arbetar med utredningar, analyser samt fattar beslut i olika folkbokföringsärenden. Det förekommer även enklare registreringsarbetsuppgifter. Du möte... Visa mer
Trivs du med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom folkbokföring har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning, beslutsfattande men också många kontakter.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med utredningar, analyser samt fattar beslut i olika folkbokföringsärenden. Det förekommer även enklare registreringsarbetsuppgifter. Du möter människor med olika bakgrund och begär in kompletteringar via telefon, brev och digitala brevlådor i kontakt med privatpersoner och andra aktörer. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet bestäms utifrån verksamhetens behov.

Du driver dina ärenden självständigt och jobbar aktivt med att välja effektiva lösningar. Vi arbetar teambaserat och du har ett nära samarbete med kollegorna i ditt team. Som ny medarbetare hos oss får du en introduktion och en handledare som stöttar dig i ditt arbete. Eftersom vi arbetar med ständiga förbättringar i vardagen ser vi gärna att du har ett intresse för att utveckla arbetet. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid. 

Du tillhör en folkbokföringssektion inom folkbokföringsenhet 3 på Folk- och fastighetsavdelningen, med placering i Uddevalla. 

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ta initiativ samt självständigt planera och driva ditt arbete framåt inom givna riktlinjer
- ha kundfokus, vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt på svenska och engelska
- vara bra på att samarbeta och bidra till att teamet utvecklas och når sina mål
- vara förändringsbenägen
- kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut.

Du ska även ha:

- avslutad högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng inom samhällskunskap, beteendevetenskap eller juridik eller annan relevant eftergymnasial utbildning. 

Det är önskvärt att du har aktuell arbetslivserfarenhet från handläggning och/eller administration. Det är även önskvärt om du har har erfarenhet av kundservice och att bemöta människor med olika bakgrund. Aktuell och relevant myndighetserfarenhet kan också vara meriterande likaså om du talar fler språk utöver svenska och engelska.

Bra att veta

Anställningen är en tillsvidareanställning och vi kan komma att tillämpa sex månaders provanställning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Samordnare djurskydd

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Veterinär- och djurskyddsenheten ansvarar för den operativa djurskyddskontrollen och den operativa kontrollen inom primärproduktionen av foder och livsmedel i länet. Dessutom utövar enheten tillsyn över länets djurhälsopersonal, kommunernas kontrollverksamhet enligt livsmedelslagen, samt arbetar för samordning och samverkan mellan de kommunala tillsynsmyndigheterna inom livsmedelsområdet.

Du kommer att ingå i djurskyddsverksamhetens ledningsgrupp som ansvarar för länets verksamhet inom djurskyddskontroll och tillsynslagen om hund och katt. Du kommer att biträda funktionscheferna i deras arbete med att fördela, samordna och kvalitetssäkra kontrollarbetet. Du ska också coacha kontrollanterna i kontrollarbetet samt utbilda, fortbilda och utveckla arbetet med de dataprogram som används, för närvarande DSK, Falken och Platina.
Arbetet är i hög grad digitaliserat, vilket innebär att du behöver ha goda datakunskaper. En viktig del i arbetsuppgifterna är att kvalitetssäkra och verka för att samma bedömningar görs över hela länet. Det innebär att planera och genomföra utbildningar, vara ett bollplank för kontrollanter samt ta beslut i svårbedömda ärenden. Du kommer att ansvara för att granska beslut rörande bland annat föreläggande, omhändertagande och tillstånd där du även är beslutande.

Arbetet innebär en del resande i länet samt mycket kontakter med djurhållare, Jordbruksverket och andra myndigheter så väl som interna kontakter med kontrollanter, länsveterinärer och länsjurister. I arbetet kan även ingå att göra egna kontroller och handlägga ärenden. Det kan uppkomma behov att arbeta inom andra delar av veterinär och djurskyddsenheten.

Resor ingår i tjänsten. Utöver kontrollarbete så försöker vi att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


Huvudsakliga arbetsuppgifter är:
• Biträda funktionscheferna med att fördela arbetsuppgifter och coacha kontrollanterna i deras dagliga arbete
• Granska och fatta beslut, svara på frågor vid djurskyddskontroller i fält samt vara beslutande i akuta ärenden i fält
• Arbeta aktivt med utveckling, samordning, planering, samt kvalitetssäkring av kontrollarbetet
• Förbereda samt hålla utbildningar för medarbetare, såväl självständigt som tillsammans med kollegor.

Rollen som samordnare av djurskydd och tillsynslagen är ny och du förväntas bidra till utformningen av såväl rollen som arbetssätt.
KVALIFIKATIONER
Krav:
• Examen från etologi- och djurskyddprogrammet, examen från agronomprogrammet inriktning djur eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.
• Arbetat som djurskyddskontrollant eller med arbetsuppgifter kopplade till området som t.ex länsveterinär, i minst 3 år.
• God kunskap om och tillämpning av förvaltningslagen
• God kunskap om och tillämpning av djurskyddslagstiftningen
• B-Körkort

Meriterande:
• Erfarenhet av att granska och fatta beslut inom djurskyddsområdet
• Du har erfarenhet av att arbeta med komplexa frågor och utredningar.
• God kunskap om de djurslag som omfattas av djurskyddslagen
• Erfarenhet av handläggning av lagen om tillsyn över hundar och katter
• Erfarenhet av att arbeta med att samordna verksamhet med medarbetare som utgår från olika orter.

Personliga egenskaper:
• Du är lugn, stabil och trygg i dig själv och kan skilja mellan det personliga och din professionella yrkesroll.
• Du har en god samarbetsförmåga, men kan även agera självständigt inom givna ramar och strukturerar själv ditt arbete och driver dina processer vidare.
• Du kan kommunicera ut ditt budskap på ett lättförståeligt sätt i både tal och skrift.
• Du har intresse av och förmåga att lära ut och coacha andra.
• Du är intresserad av att utveckla arbetssätt, såväl digitalt som praktisk.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare.

Personlighetstester och/eller arbetsprov kan förekomma under rekryteringsprocessen.ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Djurskyddskontrollant till Uddevalla

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Veterinär- och djurskyddsenheten ansvarar för den operativa djurskyddskontrollen och den operativa kontrollen inom primärproduktionen av foder och livsmedel i länet. Dessutom utövar enheten tillsyn över länets djurhälsopersonal, kommunernas kontrollverksamhet enligt livsmedelslagen, samt arbetar för samordning och samverkan mellan de kommunala tillsynsmyndigheterna inom livsmedelsområdet.

Som djurskyddskontrollant arbetar du med kontrollbesök i fält samt för- och efterarbete på kontoret.

Samtliga djurslag som omfattas av djurskyddslagen kan kontrolleras och flera typer av kontroller görs, exempelvis rutinkontroller, kontroller efter anmälningar, eller kontroller efter inkommen ansökan om tillstånd. Arbetet görs både självständigt och ibland tillsammans med kollega.

I arbetsuppgifterna ingår även administrativt arbete exempelvis registrering av ärendehandlingar och att skriva kontrollrapport. Vidare ingår handläggning av beslut enligt både djurskyddslagen och lagen om tillsyn över hundar och katter.

Vi arbetar förebyggande med djurskyddsarbetet genom kontakter med djurhållare och allmänhet samt kontakt och samarbete med andra myndigheter och organisationer. Externa kontakter är en viktig del av arbetet men även att kunna arbeta teambaserat tillsammans med kollegor. Arbetet kräver en hög social kompetens med stor samarbetsförmåga och flexibilitet.

Placeringsort: Uddevalla

Resor ingår i tjänsten. Utöver kontrollarbete så försöker vi att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav:
• Examen från etologi- och djurskyddprogrammet, examen från agronomprogrammet inriktning djur eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.
• God kunskap om lantbrukets djur
• Erfarenhet, intresse och förmåga av att arbeta digitalt och förstå nyttan av ett digitalt arbetssätt.
• B-Körkort

Meriterande:
• Arbetat som djurskyddskontrollant i minst 12 månader.
• God kunskap om och tillämpning av djurskyddslagstiftningen
• God kunskap om och tillämpning av förvaltningslagen
• Erfarenhet av mjölkproduktion
• Erfarenhet av djurskyddsärenden på importhundar
• Erfarenhet av att bemöta personer i utsatta situationer
• Du har erfarenhet av att arbeta med komplexa frågor och utredningar inom djurskyddsområdet.

Personliga egenskaper:
• Du är lugn, stabil och trygg i dig själv och kan skilja mellan det personliga och din professionella yrkesroll.
• Du har förståelse för vad det innebär att arbeta på en myndighet.
• Du känner dig bekväm med att lämna svåra beslut och kan hantera stressfyllda situationer
• Du har ett prestigelöst och professionellt bemötande och kan kommunicera ut ditt budskap på ett lättförståeligt sätt i både tal och skrift
• Du är strukturerad, effektiv, flexibel och kan prioritera
• Du har en vilja att arbeta i grupp och kan ta eget ansvar för dina uppgifter. Du agera självständigt inom givna ramar och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare
• Du är förändringsvillig och har lätt för att ta till dig och omsätta nya kunskaper och arbetssätt

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare. Då den övervägande delen av medarbetarna i gruppen är kvinnor ser vi gärna manliga sökanden.ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Naturumvärd till Kosterhavets nationalpark

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Vad vi kan erbjuda dig:
Länsstyrelsen är en spännande arbetsplats med en mängd olika typer av uppdrag inom nästan alla samhällets områden. Du kommer till en arbetsplats med engagerade och kompetenta chefer och medarbetare, en bra arbetsmiljö och goda arbetsvillkor. Vi tror du kommer ha roligt och vi vet att du kommer att lära dig mycket och även själv utvecklas här på Länsstyrelsen.


ARBETSUPPGIFTER
Kosterhavets nationalpark sköts av ett förvaltningskontor, som är en del av Naturavdelningen på Länsstyrelsen i Västra Götaland. Vi ansvarar även för skötsel och förvaltning av naturreservaten, Kosteröarna, Saltö, Nord Långö, Västra Rossö och Väderöarnas samt den viktiga informationsverksamheten. I naturum Kosterhavet, nationalparkens huvudentré, bedrivs naturvägledning med guidningar både inne och ute året runt. En viktig del av arbetet som naturumvärd handlar om värdskap. Besökare skall känna sig välkomna och bli sedda. De skall få ökad kunskap om Kosterhavets nationalpark och inspireras att upptäcka naturum och omgivande natur. Under högsäsong, juni till augusti, behöver vi förstärka naturumpersonalen med ytterligare två säsongsanställda naturumvärdar.

Vi följer givetvis myndigheternas rekommendationer kring anpassning av verksamheten med anledning av den rådande pandemin.

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter är:

• Vara en god värd för naturum och Kosterhavets nationalpark
• Ge kvalificerad natur- och kulturvägledning till allmänheten.
• Delaktighet i utformningen av aktiviteter/guidningar
• Försäljning och bemanning av naturums butik
• Enklare administrativa arbetsuppgifter
• Lättare skötsel av naturum, t.ex. akvarium, tömma sopor och daglig översyn av utställning och toaletter.

Placeringsort: Koster
Observera att Länsstyrelsen inte har möjlighet att tillhandahålla boende under arbetsperioden.


KVALIFIKATIONER
Krav:
• Du skall kunna genomföra naturguidningar på svenska och engelska
• Vara serviceinriktad
• Ha möjlighet att jobba under hela anställningsperioden

Meriterande:
• Pågående eller slutförd utbildning inom biologi, ekologi, marinbiologi eller liknande.
• Certifierad naturguide
• Tidigare erfarenhet av naturvägledning, annan typ av guidning eller pedagogisk verksamhet
• Goda kunskaper inom något eller några av områdena ekologi och artkännedom i havet, på land och sötvatten, oceanografi och geologi.
• Kunskaper i andra språk

Personliga egenskaper:
För att lyckas i uppdraget behöver du tycka om att möta människor och vara serviceorienterad och flexibel. Du behöver kunna arbeta självständigt och vara lösningsorienterad. Det kan periodvis under sommaren vara en högre arbetsbelastning vilket innebär att det är viktigt att du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Tillträde: Efter överenskommelse men senast 13 juni 2022.

Länsstyrelsen tillhandahåller inget boende vid Koster under anställningsperioden.

Sökord: naturguide, naturum, naturumvärd, naturvägledare

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Sommarvikarie till musselkontrollen i Bohuslän

Ansök    Feb 21    Livsmedelsverket    Marinbiolog
Livsmedelsverket söker nu en sommarvikarie som vill jobba med musselkontrollen på härliga västkusten. Du kommer åka på provtagningar, göra riskbedömningar utifrån provresultaten och kommunicera detta till berörda företagare. Arbetet är på deltid med start i mitten eller slutet av maj. Du som söker är marinbiolog; examinerad eller studerande. Låter det spännande? Sök redan idag! Beskrivning av avdelningen Du kommer att tillhöra den avdelning som arbetar m... Visa mer
Livsmedelsverket söker nu en sommarvikarie som vill jobba med musselkontrollen på härliga västkusten. Du kommer åka på provtagningar, göra riskbedömningar utifrån provresultaten och kommunicera detta till berörda företagare. Arbetet är på deltid med start i mitten eller slutet av maj. Du som söker är marinbiolog; examinerad eller studerande. Låter det spännande? Sök redan idag!

Beskrivning av avdelningen

Du kommer att tillhöra den avdelning som arbetar med kontroll av livsmedelsföretagare och gränskontroll. Den del av avdelningen som arbetar med gränskontroll och musselkontroll består av 16 personer. Av dessa arbetar 2 personer med musselkontroll. Musselkontrollen innebär att för konsumenters säkerhet öppna och stänga produktionsområden efter risk för höga halter av toxiner och bakterier/virus.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innebär allt ifrån att inledningsvis hämta musselprover till att sedan kommunicera provresultaten. Under en arbetsvecka kommer du att hämta och preparera musselprover och skicka för analys till laboratorier. Du tar emot provresultat, gör en riskbedömning och kommunicerar resultat till berörda företagare. Du gör även administrativa uppgifter som till exempel diarieföring. Arbetet är flexibelt, utifrån vissa ramar, och självständigt. Du har kontakt och samarbetar med odlare och upptagare. Din placering blir Uddevalla och resor med bil ingår till olika företag inom regionen.

Dina kvalifikationer

Du är marinbiolog alternativt har annan utbildning vi bedömer likvärdig. Antingen är du examinerad eller studerande, studerar du ska du ha avklarat år två på utbildningen. Det är meriterande om du gjort examensarbete, fördjupningsarbete eller liknande på ämnet musslor. B-körkort är krav då tjänsten innebär resor. Du har goda kunskaper i svenska och kan förstå och göra dig förstådd på engelska.

Som person är du självständig, flexibel och analytiskt lagd. Du har förmåga att självständigt styra ditt arbete samtidigt som du också trivs i mötet med andra. Du kan anpassa dig efter förändrade förutsättningar men trivs också med att följa givna rutiner och instruktioner i ditt arbete. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Annika Sundström. Representant för Saco-S är Åsa Eneroth och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2022-03-13. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, ca 10 veckor under sommaren

Omfattning: Deltid på 40 % (5 veckor introduktion) och 60% (5 veckor), arbetet är i huvudsak förlagt till måndagar, onsdagar och torsdagar

Tillträde: Mitten eller slutet av maj

Område/avdelning: Område kontroll/Kontroll av livsmedelsföretag och gränskontroll

Placeringsort: Uddevalla

Diarienummer: 2022/01033

Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Visa mindre

Samordnare Landsbygdsstöd - Vatten

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Vi på Enheten för Landsbygdsutveckling arbetar för en levande landsbygd. Vi arbetar med miljömålen i fokus och försöker ta vara på och utveckla landsbygdens företag utifrån ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv. Enheten består av drygt 50 medarbetare som finns i Borås, Skara, Uddevalla och Göteborg. Enheten för Landsbygdsutveckling är en av tre enheter på Landsbygdsavdelningen.

Funktionen för Landsbygdsstöd är en av tre funktioner på enheten. Vi hanterar ett stort antal stöd inom Landsbygdsprogrammet och Havs- och fiskeriprogrammet, som rör allt från våtmarker till fiske och djurstallar. Vi jobbar mer och mer flexibelt för att kunna täcka upp för varandra och klara arbetstoppar under vissa perioder. Du kommer ingå i en grupp om ca 18 medarbetare som finns på tre orter, Skara, Borås och Uddevalla.

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

• aktivt driva utvecklingen kring vattenfrågor inom enhetens ansvarsområde.
• jobba med kommunikationen kring våra stöd till bland annat vattenåtgärder.
• i samverkan internt och externt bidra till att Länsstyrelsen bidrar till ett hållbart Västra Götaland.
• med fokus på enhetens frågor samverka med Länsstyrelsens våtmarkssamordnare.
• handlägga ansökningar och utbetalningar av främst miljöinvesteringar.

Rollen som samordnare med fokus på utveckling och samverkan kring vattenfrågor är ny och därför kommer du att själv få möjligheten att påverka utformningen till viss del.

Placeringsort: Uddevalla, Skara eller Borås. Ange i ansökan vilken av orterna du är intresserad av.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav
• Naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot naturvård, ekologi eller annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Kunskap om och/eller erfarenhet av att arbeta med vattenfrågor.
• Körkort för bil.

Meriterande
• Erfarenhet av arbete med nätverkande och samordnande karaktär.
• Kunskap om och/eller erfarenhet av att arbeta med våtmarker.
• Kunskap och/eller erfarenhet av GIS.
• Kännedom om lantbruksföretagande och lantbrukets förutsättningar.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som samordnare behöver du tycka om att möta människor, skapa goda relationer och bygga förtroende hos de du möter. Du är kreativ och har förmåga att komma med idéer samtidigt som du arbetar på ett effektivt och strukturerat sätt. Du tycker om att hitta nya vägar och bygga nätverk både internt och externt.

Du har lätt för att skapa engagemang och delaktighet i en grupp. Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig på ett enkelt och lättförståeligt sätt i både tal och skrift.

Verksamhetens förändrade behov innebär att du behöver ha ett flexibelt förhållningssätt. Du behöver trivas med att arbeta både i grupp och självständigt.

Att utveckla arbetssätt, såväl digitalt som praktiskt, är en del av arbetet och det är viktigt att du är bekväm med det. Rollen är ny och du förväntas bidra till utformningen av såväl rollen som arbetssätt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker för testning inför reseintyg - Uddevalla

Ansök    Dec 22    Vaccinova AB    Biomedicinsk analytiker
Vi på Vaccinova söker nu engagerade och utåtriktade Biomedicinska analytiker för arbete med provtagning till vår mottagning i Uddevalla! Vaccinova är en vaccinatör med fokus på trygghet och hälsa. Vaccinova finns idag på mer än 50 platser i Sverige, både i våra egna vaccinationsmottagningar och hos vår partner Apotek Hjärtat. Arbetet hos oss är självständigt och innefattar bland annat: -Testning inför reseintyg -Hantering av betalning -Enklare invente... Visa mer
Vi på Vaccinova söker nu engagerade och utåtriktade Biomedicinska analytiker för arbete med provtagning till vår mottagning i Uddevalla!

Vaccinova är en vaccinatör med fokus på trygghet och hälsa. Vaccinova finns idag på mer än 50 platser i Sverige, både i våra egna vaccinationsmottagningar och hos vår partner Apotek Hjärtat.

Arbetet hos oss är självständigt och innefattar bland annat:

-Testning inför reseintyg

-Hantering av betalning

-Enklare inventering

För att trivas hos oss bör du vara självgående och utåtriktad samt bekväm med datorer.

Vi erbjuder alla nyanställda en utbildning i testerna samt i de system som används på arbetsplatsen! Visa mindre

Handläggare inom folkbokföring

Vill du vara med på folkbokföringens förändringsresa? Vill du arbeta i en handläggande roll med många kundkontakter? I det här jobbet får du möjligheten att kombinera en hög servicenivå med en analytisk förmåga och nytänkande. Var med och gör samhället möjligt! Om jobbet Som handläggare inom folkbokföring arbetar du med löpande ärendehantering och utredningar samt fattar beslut i olika folkbokföringsärenden. Du möter människor med olika bakgrund, främ... Visa mer
Vill du vara med på folkbokföringens förändringsresa? Vill du arbeta i en handläggande roll med många kundkontakter? I det här jobbet får du möjligheten att kombinera en hög servicenivå med en analytisk förmåga och nytänkande.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Som handläggare inom folkbokföring arbetar du med löpande ärendehantering och utredningar samt fattar beslut i olika folkbokföringsärenden. Du möter människor med olika bakgrund, främst via telefon och skriftlig kommunikation. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet bestäms utifrån verksamhetens behov.

Du kommer självständigt driva dina ärenden, men kommer även samverka med andra då vi arbetar teambaserat. Eftersom vi arbetar med ständiga förbättringar i vardagen och med att välja effektiva lösningar ser vi gärna att du har ett intresse och en drivkraft att bidra till att utveckla vårt arbete och våra rutiner. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör folkbokföringssektion 6 på folkbokföringsenhet 3, med placering i Uddevalla. 

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt
- vara noggrann
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål 
- trivas och ta ansvar i en snabb, utvecklingsinriktad och föränderlig miljö.

Du ska även ha:

- nyligen avslutad högskoleexamen om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom samhällsvetenskap, beteendevetenskap, juridik eller ekonomiDet är önskvärt att du har aktuell erfarenhet från handläggning, gärna inom offentlig förvaltning. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av att bemöta människor med olika bakgrund via telefon och mejl.

Bra att veta

Anställningen är tidsbegränsad till och med 31 december 2022,.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Två miljöinspektörer med inriktning miljöskydd respektive vatten och avlopp

Ansök    Dec 8    Uddevalla kommun    Miljöinspektör
Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan. I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälso... Visa mer
Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.


I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.


Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!
Beskrivning

Myndighetsavdelningen består av ca 70 anställda – inspektörer, lantmätare, arkitekter, ingenjörer, handläggare, administratörer m fl.

Som medarbetare i Uddevalla kommun får du en trygg anställning med många karriärvägar och möjlighet till intressanta arbetsuppgifter. På förvaltningen arbetar vi aktivt för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Tillsammans skapar vi en frisk, utvecklande och innovativ miljö, där allas nyfikenhet, olikheter och kunskaper gemensamt används för att utveckla vår verksamhet. 


Arbetsuppgifter

Vi söker engagerade miljöinspektörer som vill arbeta inom miljöbalkens områden. Tjänsterna som är aktuella har fokus på miljöskydd respektive vatten och avlopp. Hos oss kan du arbeta brett inom flera olika delar av miljöbalkens områden eller specialisera dig. I dina arbetsuppgifter ingår att planera, genomföra och följa upp tillsyn samt handläggning av inkommande ärenden.  

Arbetet är självständigt men även ett lagarbete med avstämningar av prioriteringar och bedömningar inom gruppen. Du kommer att vara en av fem-sju kollegor som arbetar med miljöskydd alternativt vatten och avlopp. Vi är totalt ca 25 inspektörer på kontoret. Du bidrar till gruppens framgång genom att dela med dig av din kunskap och erfarenhet. Som miljöinspektör arbetar du utifrån lagar och regler, med effektiv och rättssäker handläggning och ger god service med fokus på öppenhet, respekt och professionalitet. 


Kvalifikationer

Du har eftergymnasial utbildning inom miljö- och hälsoskydd och kunskap om miljöbalken. Meriterande är om du har arbetat med tillsyn och handläggning vid myndighet. För miljöskyddstjänsten är det även meriterande om du har kunskap och intresse av att arbeta med förorenad mark.

Du tycker om att samarbeta och är serviceinriktad, strukturerad och vågar fatta beslut. Eftersom du kommer att ha många kontakter både internt och externt har du förmåga att kommunicera tydligt och enkelt med olika målgrupper i olika situationer.  Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Att arbeta digitalt är en självklarhet för dig och du har god datorvana. Du behöver ha B-körkort och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar, samt för verksamhet inom LSS, vård- och omsorg, hälso-och sjukvård, psykiatrisk vård och missbruksvård, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.


När du söker ett jobb i vår jobb-portal diarieförs din ansökan. Det beror på att vi är en offentlig verksamhet. Din ansökan blir då en allmän handling när vi har mottagit den. Det innebär att ansökningshandlingarna kan begäras ut av den som vill. Undantag är ansökningar från personer som har skyddad identitet. Om du av någon anledning inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system kontaktar du den person som anges vid kontakt i respektive annons.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Djurskyddskontrollant

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Veterinär- och djurskyddsenheten ansvarar för den operativa djurskyddskontrollen och den operativa kontrollen inom primärproduktionen av foder och livsmedel i länet. Dessutom utövar enheten tillsyn över länets djurhälsopersonal, kommunernas kontrollverksamhet enligt livsmedelslagen, samt arbetar för samordning och samverkan mellan de kommunala tillsynsmyndigheterna inom livsmedelsområdet.
Som djurskyddskontrollant arbetar du med kontrollbesök i fält samt för- och efterarbete på kontoret.
Samtliga djurslag som omfattas av djurskyddslagen kan kontrolleras och flera typer av kontroller görs, exempelvis rutinkontroller, kontroller efter anmälningar, eller kontroller efter inkommen ansökan om tillstånd. Arbetet görs både självständigt och ibland tillsammans med kollega.
I arbetsuppgifterna ingår även administrativt arbete exempelvis registrering av ärendehandlingar och att skriva kontrollrapport. Vidare ingår handläggning av beslut enligt både djurskyddslagen och lagen om tillsyn över hundar och katter.

Vi arbetar förebyggande med djurskyddsarbetet genom kontakter med djurhållare och allmänhet samt kontakt och samarbete med andra myndigheter och organisationer. Externa kontakter är en viktig del av arbetet men även att kunna arbeta teambaserat tillsammans med kollegor. Arbetet kräver en hög social kompetens med stor samarbetsförmåga och flexibilitet.

Placeringsort: Uddevalla
Resor ingår i tjänsten. Utöver kontrollarbete så försöker vi att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav:
• Examen från etologi- och djurskyddprogrammet, examen från agronomprogrammet inriktning djur eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.
• God kunskap om lantbrukets djur
• Erfarenhet, intresse och förmåga av att arbeta digitalt och förstå nyttan av ett digitalt arbetssätt.
• B-Körkort
• God förmåga att uttrycka dig på ett tydligt och lättförståeligt sätt både i tal och skrift.

Meriterande:
• Erfarenhet av handläggning av lagen om tillsyn över hundar och katter
• Praktisk erfarenhet av arbete (anställd/praktik i utbildning) med lantbruksdjur i minst 6 månader.
• Arbetat som djurskyddskontrollant i minst sex månader.
• God kunskap om och tillämpning av djurskyddslagstiftningen
• God kunskap om och tillämpning av förvaltningslagen
• Erfarenhet av grisproduktion

Personliga egenskaper:
• Du är stabil och trygg i dig själv och kan skilja mellan det personliga och din professionella yrkesroll.
• Du har förståelse för vad det innebär att arbeta på en myndighet.
• Du känner dig bekväm med att lämna svåra beslut och kan hantera stressfyllda situationer.
• Du har ett prestigelöst och professionellt bemötande och kan kommunicera ut ditt budskap på ett lättförståeligt sätt i både tal och skrift.
• Du är strukturerad, effektiv, flexibel och kan prioritera.
• Du har en vilja att arbeta i grupp och kan ta eget ansvar och agera självständigt inom givna ramar.
• Du är förändringsvillig och har lätt för att ta till dig och omsätta nya kunskaper och arbetssätt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare. Då den övervägande delen av medarbetarna i gruppen är kvinnor ser vi gärna manliga sökanden.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Miljöinspektör med inriktning hälsoskydd

Ansök    Sep 7    Uddevalla kommun    Miljöinspektör
Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan. I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälso... Visa mer
Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.


I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.


Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!
Beskrivning

Myndighetsavdelningen består av ca 70 anställda – inspektörer, lantmätare, arkitekter, ingenjörer, handläggare, administratörer m fl.

Som medarbetare i Uddevalla kommun får du en trygg anställning med många karriärvägar och möjlighet till intressanta arbetsuppgifter. På förvaltningen arbetar vi aktivt för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Tillsammans skapar vi en frisk, utvecklande och innovativ miljö, där allas nyfikenhet, olikheter och kunskaper gemensamt används för att utveckla vår verksamhet. 


Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad miljöinspektör som vill arbeta inom miljöbalkens områden med fokus på hälsoskydd. Du kommer bland annat arbeta med tillsyn av skolor, förskolor, verksamheter med hygienisk behandling, fastighetsägare etc. I dina arbetsuppgifter ingår att planera, genomföra och följa upp tillsyn samt handläggning av inkommande ärenden.

Arbetet är självständigt men även ett lagarbete med avstämningar av prioriteringar och bedömningar inom gruppen. Du kommer att vara en av fem kollegor som arbetar med hälsoskydd. Du bidrar till gruppens framgång genom att dela med dig av din kunskap och erfarenhet.  Som miljöinspektör arbetar du utifrån lagar och regler, med effektiv och rättssäker handläggning och ger god service med fokus på öppenhet, respekt och professionalitet. 


Kvalifikationer

Du har eftergymnasial utbildning inom miljö- och hälsoskydd. Meriterande är om du har arbetat med tillsyn och handläggning vid myndighet samt har kunskap i miljöbalken. 

Du tycker om att samarbeta och är serviceinriktad, strukturerad och vågar fatta beslut. Eftersom du kommer att ha många kontakter både internt och externt har du förmåga att kommunicera tydligt och enkelt med olika målgrupper i olika situationer.  Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Att arbeta digitalt är en självklarhet för dig och du har god datorvana. Du behöver ha B-körkort och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar, samt för verksamhet inom LSS, vård- och omsorg, hälso-och sjukvård, psykiatrisk vård och missbruksvård, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.


När du söker ett jobb i vår jobb-portal diarieförs din ansökan. Det beror på att vi är en offentlig verksamhet. Din ansökan blir då en allmän handling när vi har mottagit den. Det innebär att ansökningshandlingarna kan begäras ut av den som vill. Undantag är ansökningar från personer som har skyddad identitet. Om du av någon anledning inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system kontaktar du den person som anges vid kontakt i respektive annons.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Studentmedarbetare inom folkbokföring

Trivs du med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som medarbetare inom folkbokföring har du ett omväxlande och lärorikt arbete. Var med och gör samhället möjligt. Om jobbet Som studentmedarbetare får du en möjlighet att kombinera dina studier med kvalificerat arbete. Du arbetar upp till 25 procent samtidigt som du studerar på heltid. Det innebär att du får arbetserfarenhet redan under st... Visa mer
Trivs du med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som medarbetare inom folkbokföring har du ett omväxlande och lärorikt arbete.

Var med och gör samhället möjligt.

Om jobbet
Som studentmedarbetare får du en möjlighet att kombinera dina studier med kvalificerat arbete. Du arbetar upp till 25 procent samtidigt som du studerar på heltid. Det innebär att du får arbetserfarenhet redan under studietiden.

Du arbetar med frågor av varierande omfattning och komplexititet inom området bosättning. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet avgörs utifrån verksamhetens behov.

Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra genom ett teambaserat arbetssätt, ofta med hjälp av digitala plattformar. Arbetet är varierat och du lär dig och får nya kunskaper. 

Organisatoriskt tillhör du Folk- och fastighetsavdelningen, enhet 3, sektion 6 med placering i Uddevalla.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- kunna samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- arbeta strukturerat och effektivt och genomföra dina arbetsuppgifter på ett noggrant sätt
- tala och skriva enkelt och tydligt
- vara flexibel och kunna växla mellan olika arbetsuppgifter

Du ska även ha:

- en pågående högskoleutbildning om minst 180 hp inom juridik eller statsvetenskap.
- fullgjort godkända studier motsvarande lägst 60 högskolepoäng och inte påbörjat en forskarutbildning.

Det är önskvärt om du har aktuell och relevant erfarenhet från arbete med flyttanmälningar inom folkbokföringen på Skatteverket och/eller aktuell erfarenhet av administration från annan myndighet eller offentlig verksamhet. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av att bemöta människor med olika bakgrund via telefon och mejl.

 Bra att veta
Anställningen är på högst 25 procent och tidsbegränsad under höstterminen.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Rådgivare med samordningsansvar till Landsbygdsavdelningen

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Vi behöver en person som vill vara med att utveckla och bevara natur- och kulturvärdena i odlingslandskapet. Är du den vi söker?

Vi är en grupp som arbetar för miljömålen Ett rikt odlingslandskap och Ett rikt växt- och djurliv i länet. Vi arbetar med natur- och kulturmiljöer i odlingslandskapet och har fokus på ängs- och betesmarker. Vårt mål är att öka arealen och förbättra skötseln och kvalitén på markerna genom att anordna kurser, fältvandringar, studieresor och ge rådgivning till markägare och lantbrukare. Vi följer även upp utvecklingen i landskapet genom inventering av ängs- och betesmarker. Det resulterar i ett nationellt underlag för planering och uppföljning och är samtidigt en undersökning om miljöstöden har den effekt som önskas.

Arbetsuppgifter:
Som samordnare för det nationella skötselprojektet för ängs- och betesmarker samordnar du länens projektansvariga. Du utbyter idéer och bidrar med kunskapsspridning mellan länen om arbetssätt och skötselmetoder som leder till fler och mer välskötta marker. Du håller i gemensamma möten och sköter kontakter med styrgrupp och andra aktörer och du sköter administrationen av projektet.

Som rådgivare i området ett rikt odlingslandskap arbetar du med att sprida kunskap om natur- och kulturvärden och dess skötsel för att de ska bevaras och utvecklas. Detta gör du bland annat genom att hålla kurser, ordna studieresor och göra rådgivningsbesök hos lantbrukare, markägare med flera. Det kan handla om att ge rådgivning om restaureringsåtgärder för att återskapa en hagmark eller att hålla en kurs i hur man hamlar träd. Vid inventering av ängs- och betesmarker dokumenterar du natur- och kulturvärden. Det kan finnas möjlighet att söka och driva nya projekt inom ämnesområdet. I tjänsten ingår även att bidra till utveckling av vår kommunikation och vårt digitala arbetssätt. Det är ett självständigt, flexibelt arbete med både ansvar och befogenheter.

Placeringsort: Företrädesvis Skara, men placering i Uddevalla eller Borås kan diskuteras.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav:
• Naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot naturvård, ekologi, biolog eller annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som kan bedömas likvärdigt
• God kunskap och förmåga att identifiera arter och naturtyper i ängs- och betesmarker
• Erfarenhet, intresse och förmåga av att arbeta digitalt och förstår nyttan av ett digitalt arbetssätt.
• Du är tydlig och kommunicera på ett enkelt och lättförståeligt sätt i tal och skrift.
• B-körkort

Meriterande:
• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som rådgivning, samordning och kursverksamhet
• Inventering av natur- och kulturvärden i odlingslandskapet
• Kunskap och intresse av historisk markanvändning och skötsel
• Erfarenhet av att tolka kartor, även historiskt kartmaterial
• Erfarenhet av att arbeta i projekt
• Kännedom om landsbygdsprogrammet, miljöersättningar och miljömålen
• Erfarenhet av att arbeta med GIS
• God kännedom om lantbrukares förutsättningar och lantbruksföretagande

Personliga egenskaper:
För att lyckas i rollen som samordnare och rådgivare behöver du tycka om att möta människor och sprida och bygga kunskap. Du har lätt för att skapa engagemang och delaktighet i en grupp. Att skapa goda kontakter, relationer och bygga förtroende hos de du möter är en avgörande del av arbetet. Du ska ha förmåga att arbeta både i grupp och självständigt. När du utför dina arbetsuppgifter är du strukturerad och arbetar på ett effektivt sätt samtidigt som du har en förmåga att komma med idéer. Att tycka om att utveckla arbetssätt, såväl digitalt som praktiskt, är en del av arbetet.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Miljöinspektör med inriktning förorenad mark och miljöskydd

Ansök    Apr 16    Uddevalla kommun    Miljöinspektör
Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan. I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälso... Visa mer
Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.


I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.


Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!
Beskrivning

Myndighetsavdelningen består av ca 70 anställda – inspektörer, lantmätare, arkitekter, ingenjörer, handläggare, administratörer m fl.

Som medarbetare i Uddevalla kommun får du en trygg anställning med många karriärvägar och möjlighet till intressanta arbetsuppgifter. På förvaltningen arbetar vi aktivt för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Tillsammans skapar vi en frisk, utvecklande och innovativ miljö, där allas nyfikenhet, olikheter och kunskaper gemensamt används för att utveckla vår verksamhet. 


Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad miljöinspektör som vill arbeta med tillsynsuppgifter inom miljöbalkens områden med fokus på miljöskydd och förorenad mark.  Du kommer bland annat arbeta med kommunikation med berörda verksamhetsutövare och fastighetsägare, förelägganden, granskning av provtagningsplaner och rapporter samt egeninitierad tillsyn. I dina arbetsuppgifter ingår att planera, genomföra och följa upp tillsyn.

Arbetet är självständigt men även ett lagarbete med avstämningar av prioriteringar och bedömningar inom gruppen. Du kommer att vara en av 10 kollegor som arbetar med miljöskydd och förorenad mark. Du bidrar till gruppens framgång genom att dela med dig av din kunskap och erfarenhet.  Som miljöinspektör arbetar du utifrån lagar och regler, med effektiv och rättssäker handläggning och ger god service med fokus på öppenhet, respekt och professionalitet. 


Kvalifikationer

Du har högskole- eller universitetsutbildning med naturvetenskaplig inriktning eller motsvarande. Du har arbetat med tillsyn och handläggning vid myndighet inom området natur och miljö i minst 2 år och du har kunskap i miljöbalken. Du bör även ha erfarenhet av arbete med förorenade områden, exempelvis som inspektör eller konsult, och ha kunskap om förvaltningslagen. 

Du tycker om att samarbeta och är serviceinriktad, strukturerad och vågar fatta beslut. Eftersom du kommer att ha många kontakter både internt och externt har du förmåga att kommunicera tydligt och enkelt med olika målgrupper i olika situationer.  Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Att arbeta digitalt är en självklarhet för dig och du har god datorvana. Du behöver ha B-körkort och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar, samt för verksamhet inom LSS, vård- och omsorg, hälso-och sjukvård, psykiatrisk vård och missbruksvård, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Naturumvärd till Kosterhavets nationalpark

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Vad vi kan erbjuda dig
Länsstyrelsen är en spännande arbetsplats med en mängd olika typer av uppdrag inom nästan alla samhällets områden. Du kommer till en arbetsplats med engagerade och kompetenta chefer och medarbetare, en bra arbetsmiljö och goda arbetsvillkor. Vi tror du kommer ha roligt och vi vet att du kommer att lära dig mycket och även själv utvecklas här på Länsstyrelsen.


ARBETSUPPGIFTER
Kosterhavets nationalpark sköts av ett förvaltningskontor, som är en del av Naturavdelningen på Länsstyrelsen i Västra Götaland. Vi ansvarar även för skötsel och förvaltning av naturreservaten, Kosteröarna, Saltö, Nord Långö, Västra Rossö och Väderöarnas samt den viktiga informationsverksamheten. I naturum Kosterhavet, nationalparkens huvudentré, bedrivs naturvägledning med guidningar både inne och ute året runt. En viktig del av arbetet som naturumvärd handlar om värdskap. Besökare skall känna sig välkomna och bli sedda. De skall få ökad kunskap om Kosterhavets nationalpark och inspireras att upptäcka naturum och omgivande natur. Under högsäsong, juni till augusti, behöver vi förstärka naturumpersonalen med ytterligare två säsongsanställda naturumvärdar.

Vi följer givetvis myndigheternas rekommendationer kring anpassning av verksamheten med anledning av den rådande pandemin.

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter är:

• Vara en god värd för naturum och Kosterhavets nationalpark
• Ge kvalificerad natur- och kulturvägledning till allmänheten inne på naturum.
• Naturguidningar för barn och vuxna på stränder på Kosteröarna.
• Delaktighet i utformningen av aktiviteter/guidningar
• Försäljning och bemanning av naturums butik
• Enklare administrativa arbetsuppgifter
• Lättare skötsel av naturum, t.ex. akvarium, tömma sopor och daglig översyn av utställning och toaletter.


Placeringsort: Koster

KVALIFIKATIONER
Krav
• Du skall kunna genomföra naturguidningar på svenska och engelska
• Vara serviceinriktad
• Ha möjlighet att jobba under hela anställningsperioden

Meriterande
• Pågående eller slutförd utbildning inom biologi, ekologi, marinbiologi eller liknande.
• Tidigare erfarenhet av naturvägledning, annan typ av guidning eller pedagogisk verksamhet
• Goda kunskaper inom något eller några av områdena ekologi och artkännedom i havet, på land och sötvatten, oceanografi och geologi.
• Kunskaper i andra språk


Personliga egenskaper
För att lyckas i uppdraget behöver du tycka om att möta människor och vara serviceorienterad och flexibel. Du behöver kunna arbeta självständigt och vara lösningsorienterad.

Du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Två miljöinspektörer, inriktning miljöskydd eller avlopp

Ansök    Nov 20    Uddevalla kommun    Miljöinspektör
Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan. I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälso... Visa mer
Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.


I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.


Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!
Beskrivning
Myndighetsavdelningen består av ca 70 anställda – inspektörer, lantmätare, arkitekter, ingenjörer, handläggare, administratörer m fl.

Som medarbetare i Uddevalla kommun får du en trygg anställning med många karriärvägar och möjlighet till intressanta arbetsuppgifter. På förvaltningen arbetar vi aktivt för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Tillsammans skapar vi en frisk, utvecklande och innovativ miljö, där allas nyfikenhet, olikheter och kunskaper gemensamt används för att utveckla vår
verksamhet. Arbetsuppgifter 
Du kommer att arbeta med tillsynsuppgifter inom miljöbalkens områden, med fokus antingen inom miljöskydd eller avlopp. I dina arbetsuppgifter ingår planering och genomförande av inspektioner, följa upp åtgärder, handlägga tillståndsansökningar, att ställa krav och fatta beslut i rollen som myndighetsutövare. Arbetet innebär mycket kontakt med både företag och allmänhet. Som inspektör får du en kombination av fältarbete och arbete på kontor. I tjänsten kan även ingå att arbeta med andra
arbetsuppgifter inom miljö- och hälsoskyddets hela område. Som miljöinspektör arbetar du utifrån lagar och regler, med effektiv och rättssäker handläggning och ger god service med fokus öppenhet, respekt och professionalitet.Kvalifikationer
Du som söker är serviceinriktad, strukturerad och beslutsam. Du har samarbetsförmåga och tycker om att möta nya människor då du kommer att ha en hel del externa kontakter. Du har ett intresse för utveckling och effektivisering av arbetssätt och har förmåga att kommunicera tydligt och enkelt. I urvalsprocessen kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper. Din förmåga att bidra till enhetens arbete med att ge service till medborgarna och din kommunikativa förmåga är av största vikt. Att arbeta digitalt är en självklarhet för dig och god datorvana är nödvändigt. Du vågar göra fel, lär dig av misstagen och delar med dig av både din kunskap och dina lärdomar.

Du har en akademisk utbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet, exempelvis miljö- och hälsoskyddsinspektör, miljövetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har utbildning inom miljöbalken samt
erfarenhet av tillsyn och handläggningsarbete vid en myndighet inom området natur och miljö, eller erfarenhet av arbete med människor och service. Du behöver ha B-körkort och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

 
Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar, samt för verksamhet inom LSS, vård- och omsorg, hälso-och sjukvård, psykiatrisk vård och missbruksvård, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Djurskyddskontrollanter

Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner. På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis. I vår expertroll är vi angelägna om att vårda våra relationer ... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner.

På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis. I vår expertroll är vi angelägna om att vårda våra relationer till individ och samhälle. Vi står för stabilitet och rättssäkerhet, samtidigt som vi bidrar till ständiga förbättringar och vill bli en mer öppen och nyskapande Länsstyrelse.

På Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:

• Intressanta och utmanande arbetsuppgifter.
• Arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta.
• Möjlighet att lära nytt och utvecklas.


ARBETSUPPGIFTER
Veterinär- och djurskyddsenheten ansvarar för den operativa djurskyddskontrollen och den operativa kontrollen inom primärproduktionen av foder och livsmedel i länet. Dessutom utövar enheten tillsyn över länets djurhälsopersonal, kommunernas kontrollverksamhet enligt livsmedelslagen, samt arbetar för samordning och samverkan mellan de kommunala tillsynsmyndigheterna inom livsmedelsområdet.

Som djurskyddskontrollant arbetar du med kontrollbesök i fält samt för- och efterarbete på kontoret. Samtliga djurslag som omfattas av djurskyddslagen kan kontrolleras och flera typer av kontroller görs, exempelvis rutinkontroller, kontroller efter anmälningar, eller kontroller efter inkommen ansökan om tillstånd. Arbetet görs både självständigt och ibland tillsammans med kollega.

I arbetsuppgifterna ingår även administrativt arbete exempelvis registrering av ärendehandlingar och att skriva kontrollrapport. Vidare ingår handläggning av beslut enligt både djurskyddslagen och lagen om tillsyn över hundar och katter. Vi har även sedan 1 juni 2018 ansvaret för verkställighet av omhändertaganden av djur.

Vi arbetar förebyggande med djurskyddsarbetet genom kontakter med djurhållare och allmänhet samt kontakt och samarbete med andra myndigheter och organisationer. Externa kontakter är en viktig del av arbetet men även att kunna arbeta teambaserat tillsammans med kollegor.

Placeringsort: Göteborg, Uddevalla, Borås eller Skara.

Resor ingår i tjänsten. Utöver kontrollarbete så försöker vi att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav:

- Examen från etologi- och djurskyddsprogrammet med fördjupningen djurskydd eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- God kunskap om lantbrukets djur
- Erfarenhet, intresse och förmåga av att arbeta digitalt och förståelse för nyttan av ett digitalt arbetssätt.
- B-Körkort
- God förmåga att uttrycka dig på ett tydligt och lättförståeligt sätt både i tal och skrift.

Meriterande:

- Erfarenhet av handläggning av lagen om tillsyn över hundar och katter
- Praktisk erfarenhet av arbete (anställd/praktik i utbildning) med lantbruksdjur i minst 6 månader.
- Arbetat som djurskyddskontrollant i minst sex månader.
- Kunskap om och tillämpning av förvaltningslagen
- Kunskap om du har tillämpat av djurskyddslagstiftningen
- Kunskap om och tillämpning av lagstiftningen för slakt och avlivning och/eller lagstiftningen för försöksdjur

Personliga egenskaper:

- Du är stabil och trygg i dig själv och kan skilja mellan det personliga och din professionella yrkesroll.
- Du känner dig bekväm med att lämna svåra beslut och kan hantera stressfyllda situationer.
- Du är har ett prestigelöst och professionellt bemötande.
- Du är flexibel och följsam med verksamhetens förändrade behov och har lätt att ta till dig nya kunskaper samt att hitta rätt nivå i ditt arbete i enlighet med verksamhetens mål och prioriteringar.
- Du har en vilja att arbeta i grupp och kan ta eget ansvar och agera självständigt inom givna ramar.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare. Då den övervägande delen av medarbetarna i gruppen är kvinnor ser vi gärna manliga sökanden.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Areal- och djurskyddskontrollant till Uddevalla

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner. På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis. I vår expertroll är vi angelägna m att vårda våra relationer till individ och ... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner.

På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis. I vår expertroll är vi angelägna m att vårda våra relationer till individ och samhälle. Vi står för stabilitet och rättssäkerhet, samtidigt som vi bidrar till ständiga förbättringar och vill bli en mer öppen och nyskapande Länsstyrelse.

På Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:

- Intressant och utmanande arbetsuppgifter
- Arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta.
- Möjlighet att lära nytt och utvecklas.

Landsbygdsavdelningen arbetar för en levande landsbygd med en god livsmedelsproduktion och en sund livsmedelshantering. Vi arbetar med miljömålen i fokus och försöker ta tillvara och utveckla landsbygdens företag utifrån ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv. Detta gör vi genom att handlägga och besluta om stöd och miljöersättningar, sprida kunskap i olika utbildningsaktiviteter samt genomföra tillsyn och kontroller.


ARBETSUPPGIFTER
Enheten för jordbrukarstöd är en del av landsbygdsavdelningen där vi handlägger och kontrollerar ansökningar om utbetalningar och åtaganden inom EU:s jordbrukspolitik, de så kallade jordbruksstöden. Stödformerna som vi hanterar är: gårdsstöd, förgröningsstöd, stöd till unga lantbrukare, ersättning för ekologisk produktion, miljöersättningar, kompensationsstöd och nötkreatursstöd.

Veterinär och djurskyddsenheten ansvarar för den operativa djurskyddskontrollen och den operativa kontrollen inom primärproduktionen av foder och livsmedel i länet. Dessutom utövar enheten tillsyn över länets djurhälsopersonal, kommunernas kontrollverksamhet enligt livsmedelslagen, samt arbetar för samordning och samverkan mellan de kommunala tillsynsmyndigheterna inom livsmedelsområdet.

Som integrerad djurskydds- och jordbrukarstödskontrollant arbetar du med areal- och djurbaserade kontroller främst på lantbruksföretag inom länet. Arbetet innebär en hel del resande inom länet samt mycket kontakter med lantbrukare och djurhållare.

Under växtodlingssäsongen kontrollerar du med hjälp av handdator att arealuppgifter och skötseln av lantbrukarens marker är i enlighet med lantbrukarens ansökan om EU:s jordbrukarstöd samt gällande regelverk. Arealerna på jordbruksmarken mäts upp med hjälp av GIS. Under hela säsongen kontrollerar du även märkning och registrering av lantbrukets djur. Vid behov kan du också komma att arbeta med handläggning av jordbrukarstöd. Arbetet i fält utförs självständigt.

Under vinterhalvåret arbetar du främst med djurskyddskontroller i fält samt för- och efterarbete på kontoret. Samtliga djurslag som omfattas av djurskyddslagen kan kontrolleras och flera typer av kontroller görs, exempelvis rutinkontroller, kontroller efter anmälningar, och kontroller efter inkommen ansökan om tillstånd. Arbetet görs både självständigt och ibland tillsammans med kollega.

Utöver den praktiska kontrollen i fält består arbetet även av administrativt arbete. Kontrollanten registrerar kontrollresultat i handläggningssystem upprättar kontrollrapporter samt skriver förslag till beslut m.m. Även kontakt med lantbrukare/djurhållare och allmänhet ingår i arbetet, besvara förfrågningar, e-post och telefonsamtal. Externa kontakter är en viktig del av arbetet, men även att kunna arbeta teambaserat tillsammans med kollegor.

Resor ingår i tjänsten. Placeringsort: Uddevalla


KVALIFIKATIONER

Krav:

• Högskoleutbildning med inriktning djurskydd tex lantmästare, agronom eller etologi och djurskyddsprogrammet fördjupning djurskydd eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• God kunskap om lantbruk, lantbrukets djur och växtodling
• God kunskap om tillämpliga delar av förvaltningslagen och sekretesslagen
• Erfarenhet, intresse och förmåga av att arbeta digitalt och förstår nyttan av ett digitalt arbetssätt.
• B-körkort
• God förmåga att uttrycka dig på ett tydligt och lättförståeligt sätt i både tal och skrift.

Meriterande:

• Lantbruksutbildning
• Praktisk erfarenhet av arbete (anställd/praktik i utbildning) med lantbruksdjur i minst 6 månader
• Erfarenhet av arbete med tillsyn eller annan myndighetsutövning.
• Erfarenhet av arbete med jordbrukarstöds- eller djurskydds-kontroll.
• Intresse och förståelse för lantbrukets och djurhållares förutsättningar och villkor
• Kunskap om tillämpliga delar av förvaltningslagen, sekretesslagen och god kunskap om djurskyddslagstiftningen samt tillämpning av den.
• Erfarenhet av arbete med både jordbrukarstöds- och djurskydds-kontroll.

Personliga egenskaper

• Du har ett prestigelöst och professionellt bemötande.
• Du är stabil och trygg i dig själv och kan skilja mellan det personliga och din professionella yrkesroll.
• Du känner dig bekväm med att ibland lämna svåra beslut och kan hantera stressfyllda situationer.
• Du är metodisk och strukturerad, med god förmåga att följa rutiner och regelverk.
• Du har en vilja att arbeta i grupp och kan ta eget ansvar samt agera självständigt inom givna ramar.
• Du är flexibel och följsam med verksamhetens förändrade behov och har lätt att ta till dig nya kunskaper samt att hitta rätt nivå i ditt arbete i enlighet med verksamhetens mål och prioriteringar

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Djurskyddskontrollant

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Veterinär- och djurskyddsenheten ansvarar för den operativa djurskyddskontrollen och den operativa kontrollen inom primärproduktionen av foder och livsmedel i länet. Dessutom utövar enheten tillsyn över länets djurhälsopersonal, kommunernas kontrollverksamhet enligt livsmedelslagen, samt arbetar för samordning och samverkan mellan de kommunala tillsynsmyndigheterna inom livsmedelsområdet.

Som djurskyddskontrollant arbetar du främst med kontrollarbete. Kontrollen omfattar kontrollbesök i fält samt för- och efterarbete på kontoret. Samtliga djurslag som omfattas av djurskyddslagen kan kontrolleras och flera typer av kontroller görs, exempelvis rutinkontroller, kontroller efter anmälningar, eller kontroller efter inkommen ansökan om tillstånd. Arbetet görs både självständigt och ibland tillsammans med kollega. Vi har även ansvaret för verkställighet av omhändertaganden av djur.

Externa kontakter är en viktig del av arbetet men även att arbeta tillsammans med kollegor. Arbetet kräver noggrannhet och en hög social kompetens med god samarbetsförmåga och stor flexibilitet.

I arbetsuppgifterna ingår även administrativt arbete exempelvis registrering av ärendehandlingar, skrivelse av kontrollrapport samt beslut enligt både djurskyddslagen och tillsynslagen. Vi arbetar förebyggande med djurskyddsarbetet genom kontakter med djurhållare och allmänhet. Vi samarbetar också med andra myndigheter och organisationer.

Som djurskyddskontrollant kan du också arbeta med lag om tillsyn av hund och katt.

Placeringsort: Uddevalla.

Resor ingår i tjänsten. Utöver kontrollarbete så försöker vi att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav:

• Du har en akademisk utbildning som är relevant för arbetet exempelvis etologi- och djurskyddsprogrammet, miljö-och hälsoskyddsutbildning med påbyggnad djurskydd, husdjursagronom, lantmästare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig.
• Du förstår vikten av att tillämpa lagstiftning och göra korrekta bedömningar i arbetet.
• Du har erfarenhet, intresse och förmåga av att arbeta digitalt och förstår nyttan av ett digitalt arbetssätt.
• B-Körkort

Meriterande:

• Praktisk erfarenhet av arbete (anställd/praktik i utbildning) med lantbruksdjur.
• Arbete som djurskyddskontrollant med fokus på kontroll av lantbruksdjur.
• God kunskap om djurskyddslagstiftningen samt tillämpning av den
• God kunskap om tillämpliga delar av förvaltningslagen, sekretesslagen
• Erfarenhet av arbete i olika datasystem och registreringsverktyg.
• Erfarenhet av arbete med kontroll, tillsyn av t.ex. tillsynslagen, eller annan myndighetsutövning
• God kunskap om lantbrukets djur

Personliga egenskaper:

• Du är stabil och trygg i dig själv och kan skilja mellan det personliga och din professionella yrkesroll.
• Du har en förmåga att lämna obekväma beslut till en enskild och kan hantera stressfyllda situationer.
• Du har ett prestigelöst och professionellt bemötande och kan kommunicera ut ditt budskap på ett lättförståeligt sätt i både tal och skrift.
• Du är strukturerad, effektiv, flexibel och kan prioritera.
• Du har en vilja att arbeta i grupp och kan ta eget ansvar och agera självständigt inom givna ramar.
• Du är förändringsvillig och har lätt för att ta till dig och omsätta nya kunskaper och arbetssätt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare. Då den övervägande delen av medarbetarna i gruppen är kvinnor ser vi gärna manliga sökanden.

Vi arbetar med löpande urval.ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Uddevalla Energi söker en Miljöingenjör

Ansök    Apr 2    Uddevalla Energi AB    Miljöingenjör
Uddevalla Energi är uddevallabornas egna energibolag. Vi söker nu en miljöingenjör som vill arbeta i ett värderingsstyrt företag med god ekonomi, kompetent och engagerad personal samt goda betyg från såväl kunder som medarbetare. Arbetsuppgifter Som miljöingenjör hos oss fungerar du som stöd för cheferna i miljö- och kvalitetsfrågor. Du medverkar i och stödjer verksamheten vid rapportering, revisioner och myndighetskontakter. Du arbetar också med avvikelse... Visa mer
Uddevalla Energi är uddevallabornas egna energibolag. Vi söker nu en miljöingenjör som vill arbeta i ett värderingsstyrt företag med god ekonomi, kompetent och engagerad personal samt goda betyg från såväl kunder som medarbetare.
Arbetsuppgifter
Som miljöingenjör hos oss fungerar du som stöd för cheferna i miljö- och kvalitetsfrågor. Du medverkar i och stödjer verksamheten vid rapportering, revisioner och myndighetskontakter. Du arbetar också med avvikelsehantering, statistikuppföljning samt ansvarar för att instruktioner och rutiner hålls uppdaterade. Vidare kommer du att ansvara för företagets kvalitetsarbete, tolka aktuella lagar, förordningar, standarder och föreskrifter samt sammanställa och förmedla informationen ut i organisationen. Delar av vår verksamhet är miljöcertifierad enligt ISO 14001 och här kommer du att vara systemansvarig.
Som person värdesätter vi att du är strukturerad, initiativtagande och prestigelös. Du trivs med att arbeta både strategiskt och operativt och drivs av kontinuerlig förbättring. Genom ett inspirerande och pedagogiskt arbete skapar du engagemang för frågorna.
Du är ansvarstagande och pålitlig. Du är också initiativrik och ska kunna fatta snabba, men väl underbyggda beslut. Därför är det viktigt att du är noggrann och kan hantera kommunikationen, skriftligt och muntligt, med olika myndigheter.
En vilja att lära nytt och utveckla dig inom ansvarsområdet är avgörande för dina möjligheter att lyckas på denna position.
Vi som företag arbetar för att främjar god hälsa och vi ser gärna att våra medarbetare tar ett ansvar för sin egen hälsa.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning miljö/teknik.
Erfarenhet av införande och utveckling av verksamhetsledningssystem/miljöledningssystem är meriterande.
Erfarenhet från drift av värmeverk, kraftvärmeverk, processindustri eller liknande är meriterande.
Tillträdesdag: Snarast efter överenskommelse
Upplysningar: Mer information om företaget finner du på vår hemsida www.uddevallaenergi.se. Har du några frågor är du välkommen att kontakta affärsområdeschef Lars Ärlsjö 0522-58 09 51. Facklig representant, Vision, Thomas Georgiou, 0522-58 08 99.
Sista ansökningsdag: Välkommen att skicka in din ansökan senast 18 april 2020. Vid frågor kontakta Ellinor Forsberg, personalchef 0522-58 07 26.
Uddevalla Energi är uddevallabornas egna energibolag. En väl sammanhållen koncern med verksamhet inom produktion och distribution av el, elhandel, fjärrvärme, fjärrkyla, pellets, entreprenadverksamhet, stadsnätsverksamhet, avfallsbehandling samt renhållning. Uddevalla Energi omsätter cirka 600 miljoner kronor och har 165 anställda. Verksamheten inleddes 1857 med gasverksrörelse för belysningsändamål. Uddevalla Energi AB ägs av Uddevalla kommun. Visa mindre

Prästtjänst Uddevalla församling

Ansök    Jun 16    Uddevalla Pastorat    Komminister
Vi söker en präst till Uddevalla församling!   Uddevalla pastorat utgörs av församlingarna Bäve, Dalaberg, Lane-Ryr och Uddevalla med tillsammans drygt 20 000 medlemmar. Här finns en dynamik och spännvidd mellan olika uttrycksätt och församlingsmiljöer. Vi är ungefär 80 anställda inom församlingsverksamhet, kyrkogårdsförvaltning, förskola och administration.   Om uddevalla församling: Uddevalla kyrka ligger vid torget, mitt i stadens centrum. Här firas... Visa mer
Vi söker en präst till Uddevalla församling!

 

Uddevalla pastorat utgörs av församlingarna Bäve, Dalaberg, Lane-Ryr och Uddevalla med tillsammans drygt 20 000 medlemmar. Här finns en dynamik och spännvidd mellan olika uttrycksätt och församlingsmiljöer. Vi är ungefär 80 anställda inom församlingsverksamhet, kyrkogårdsförvaltning, förskola och administration.

 

Om uddevalla församling:
Uddevalla kyrka ligger vid torget, mitt i stadens centrum. Här firas högmässa på traditionellt vis och gudstjänstdeltagarna är många. Församlingen präglas också av en bred musikverksamhet. Här finns också ett nyöppnat café.

 

Vi söker dig som:
Tänker nytt men även värnar om goda traditioner.

Är öppen och kreativ och tillsammans med medarbetare vill skapa nya mötesplatser för kyrkan, både inom och utanför dess väggar.

Som älskar kyrkliga handlingar men även finner glädje i att möta människor i alla åldrar och i olika verksamheter.

Är självständig men också trivs med att jobba i team.

 

Du kommer ingå i ett inspirerande arbetslag!

 

Som präst i uddevalla församling kommer du att:
Leda gudstjänster.

Leda kyrkliga handlingar.

Vara delaktig i olika delar av församlingens verksamheter.

Skapa nya mötesplatser för kyrkan.

Samarbeta med lokala föreningar och organisationer.

 

Kvalifikationer
Du är behörig präst i Svenska kyrkan och medlem i Svenska kyrkan.
Innehar B-körkort och har tillgång till egen bil.

Om du brinner för ungdomar så är det ett plus.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Varaktighet, arbetstid
Heltid

 

Ersättning
Månadslön

 

Ansökan
Sista ansökningsdag 31 augusti 2020. Ansökan skickas in via vårt rektryteringssystem.

 

Tillträde
Efter överenskommelse.

 

Kontaktpersoner
Lotta Olsson, församlingschef Uddevalla

0522-642111

[email protected]

 

Gertrud Malmberg, kyrkoherde

0739-17 20 96

[email protected]

 

Fackliga kontaktpersoner
Kyrkans Akademikerförbund: Ib Pihlblad, 070-306 66 44, [email protected]

 

Arbetsgivare
Svenska kyrkan Uddevalla pastorat

Postadress: Box 262, 451 17 Uddevalla

Besöksadress: Kvarnbergsgatan 2, 451 32 Uddevalla Visa mindre

Inspirerande miljösamordnare med känsla för struktur

Västvatten rustar för framtiden. För att säkra vår fortsatta utveckling och möta våra framtida utmaningar, rekryterar vi nu nya medarbetare – bli en av oss! Är du redo att samordna vårt miljöarbete och stötta verksamheten inom miljöområdet? En del av något större Västvatten behöver dig som vill vara med och bygga för framtiden. Vi är ett ungt och piggt bolag med strax över 100 medarbetare som ser till att vatten och avlopp funkar på allra bästa sätt... Visa mer
Västvatten rustar för framtiden.

För att säkra vår fortsatta utveckling och möta våra framtida utmaningar, rekryterar vi nu nya medarbetare – bli en av oss!

Är du redo att samordna vårt miljöarbete och stötta verksamheten inom miljöområdet?En del av något större
Västvatten behöver dig som vill vara med och bygga för framtiden. Vi är ett ungt och piggt bolag med strax över 100 medarbetare som ser till att vatten och avlopp funkar på allra bästa sätt i Färgelanda, Munkedal, Sotenäs och Uddevalla. Ett av samhällets allra viktigaste uppdrag, om du frågar oss.

Här kommer du att bli en i teamet av fyra personer på avdelningen HR & Verksamhetsstöd men du kommer arbeta inom hela Västvattens verksamhet. Här kan du utvecklas samtidigt som du utvecklar vårt miljöarbete.Din vardag hos oss
Som miljösamordnare hos oss har du en bred roll. Du har ett övergripande ansvar att samordna vårt miljöarbete och stötta verksamheten inom miljöområdet, samt se till att vi följer de lagar och krav som finns.

Ditt analytiska sätt gör det enkelt för dig att utföra miljöutredningar och miljöriskanalyser. Du kommer även att vid behov revidera och upprätta instruktioner och rutiner, samt sätta mål och ta fram handlingsplaner för att sedan följa upp dessa.

Du kommer att ha kontakt med myndigheter och andra samarbetspartners i miljöfrågor, så det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du kommer att jobba med Västvattens kemikaliegrupp, ansvara för utbildningar, lagbevakningssystem och kemikaliesystem.Strukturerad detektiv
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom miljöområdet eller annat som vi bedömer som likvärdigt. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av liknande arbete och inte minst ett stort intresse för miljöområdet.

Du ska ha förmåga att läsa och tolka lagtexter för att översätta till vår verksamhet, du arbetar strukturerat, självständigt och objektivt. Vi ser gärna att du är en lösningsorienterad och framåt person som kan utveckla och driva vårt miljöarbete, inspirera och har lätt för att samarbeta.Mer om dig
Du drivs av miljö och hållbarhetsfrågor och inspirerar din omgivning. Att samarbeta med andra ser du som en självklarhet – för du vet att bäst, det blir vi tillsammans. Du har en förmåga att tänka strategiskt och se helheter utifrån flera aspekter såsom miljö, juridik och ekonomi.Övriga krav
- Goda kunskaper inom IT och Officepaketet
- God svenska i tal och skrift
- Körkort B

Ansökan
Vill du bli en av oss? Då ser vi fram emot din ansökan.

 

Ansök via vårt ansökningsformulär. Du kan välja att ladda upp eget CV och personligt brev i ansökningsformuläret och behöver då bara svara på de obligatoriska frågorna.

Vi gör löpande urval för intervjuer innan sista ansökningsdag så vänta inte för länge med att skicka in.

 

Tack, men nej tack! Vi vill inte bli kontaktade av bemannings- och rekryterings­företag eller försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Sommarjobba som folkbokföringshandläggare inom flyttning

Studerar du juridik eller samhällsvetenskap och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt sommarjobb? Kanske har du nyligen tagit examen och är redo att ta första steget i din karriär? Som folkbokföringshandläggare inom flyttning får du ett omväxlande och lärorikt arbete samtidigt som du får värdefull yrkeserfarenhet från Skatteverket. Om jobbet Du arbetar med handläggning och utredning av varierande omfattning och komplexitet inom området flyttn... Visa mer
Studerar du juridik eller samhällsvetenskap och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt sommarjobb? Kanske har du nyligen tagit examen och är redo att ta första steget i din karriär? Som folkbokföringshandläggare inom flyttning får du ett omväxlande och lärorikt arbete samtidigt som du får värdefull yrkeserfarenhet från Skatteverket.

Om jobbet

Du arbetar med handläggning och utredning av varierande omfattning och komplexitet inom området flyttning. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av flyttärenden och kommunicerar med privatpersoner via telefon, e-post och brev. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. De ärenden som du hanterar ställer krav på snabbhet och effektivitet. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet avgörs utifrån verksamhetens behov.

Du får en introduktion och en handledare som hjälper dig att planera ditt arbete. Du driver sedan självständigt dina ärenden och samverkar med andra. Arbetet innebär hantering av olika typer av ärenden och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör enhet 3 på folk-och fastighetsavdelningen. Din placering är i Uddevalla och du tillhör sektion 6. På vår sektion är vi 20 personer.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
- ha ett bra bemötande gentemot såväl våra kunder som dina kollegor
- arbeta effektivt och handlingskraftigt ta dig an arbetsuppgifterna
- tala och skriva enkelt och tydligt på svenska och engelska.

Du ska även ha:

- en pågående eller nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180hp inom juridik eller samhällsvetenskap.Det är önskvärt att du har aktuell och relevant erfarenhet från arbete på Skatteverket och/eller har aktuell och relevant administrativ arbetslivserfarenhet. Det är även önskvärt att du har aktuell och relevant erfarenhet av att bemöta människor med olika bakgrund via telefon eller mail.

Bra att veta

Anställningen är tidsbegränsad från och med 1/5 till 30/9.

Observera att du måste vara mycket noggrann när du fyller i frågorna i slutet av din ansökan. Svaren på dessa frågor kommer att ligga till grund för det första urvalet. Vid eventuell intervju ska du kunna uppvisa betyg och intyg som styrker dina svar på urvalsfrågorna.

På https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs.4.18e1b10334ebe8bc80004.html i kan du exempelvis läsa om fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Handläggare inom folkbokföring

Vill du vara med på folkbokföringens förändringsresa? Vill du arbeta i en handläggande roll med många kundkontakter? I det här jobbet får du möjligheten att kombinera en hög servicenivå med en analytisk förmåga och nytänkande. Om jobbet Som handläggare inom folkbokföring arbetar du med utredningar och ärendehantering samt fattar beslut i olika folkbokföringsärenden. Arbetet utgår från flyttning och bosättning och du kommer att registrera och utreda fö... Visa mer
Vill du vara med på folkbokföringens förändringsresa? Vill du arbeta i en handläggande roll med många kundkontakter? I det här jobbet får du möjligheten att kombinera en hög servicenivå med en analytisk förmåga och nytänkande.

Om jobbet


Som handläggare inom folkbokföring arbetar du med utredningar och ärendehantering samt fattar beslut i olika folkbokföringsärenden. Arbetet utgår från flyttning och bosättning och du kommer att registrera och utreda för att vi skall få ett korrekt folkbokföringsregister. Du möter människor med olika bakgrund, främst via telefon, mejl och brev. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet bestäms utifrån verksamhetens behov.

Du kommer självständigt driva dina ärenden, men kommer även samverka med andra då vi arbetar teambaserat. Eftersom vi arbetar med ständiga förbättringar i vardagen och med att välja effektiva lösningar ser vi gärna att du har ett intresse och en drivkraft att bidra till att utveckla vårt arbete och våra rutiner. Inom folkbokföringen arbetar vi även aktivt med digitaliseringsprocesser och du kan i framtiden bli delaktig i olika förbättringsarbeten. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid. 

Du tillhör folkbokföringssektion 6 på folkbokföringsenhet västra på Folk- och fastighetsavdelningen, med placering i Uddevalla.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt svenska och engelska
- vara noggrann
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
- trivas och ta ansvar i en snabb, utvecklingsorienterad och föränderlig miljö.

Du ska även ha:

- nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom samhällsvetenskap, beteendevetenskap eller juridik.

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet från arbete med folkbokföring på Skatteverket och/eller aktuell och relevant administrativ arbetslivserfarenhet. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av att bemöta människor med olika bakgrund via telefon och mejl.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

På https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs.4.18e1b10334ebe8bc80004.html kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!


Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Kvalitetsingenjör till kund i Kungshamn!

Brinner du för livsmedel och kvalitetsarbete? Vill du bidra till att upprätthålla och utveckla den goda produktkvaliteten hos några av Sveriges mest kända varumärken? Då kan du vara Orkla Foods nästa kvalitetsingenjör! På Orkla Foods fabrik i Kungshamn tillverkas produkter under varumärkena Abba, Kalles, Grebbestads, Svennes och Ejderns. Där finns också råvarucentral för marina råvaror. Som Kvalitetsingenjör bidrar du till kontinuerlig utveckling och förb... Visa mer
Brinner du för livsmedel och kvalitetsarbete? Vill du bidra till att upprätthålla och utveckla den goda produktkvaliteten hos några av Sveriges mest kända varumärken? Då kan du vara Orkla Foods nästa kvalitetsingenjör!

På Orkla Foods fabrik i Kungshamn tillverkas produkter under varumärkena Abba, Kalles, Grebbestads, Svennes och Ejderns. Där finns också råvarucentral för marina råvaror. Som Kvalitetsingenjör bidrar du till kontinuerlig utveckling och förbättring av Orkla Foods kvalitets- och miljöarbete genom att fånga upp och lösa kvalitetsfrågeställningar på kort och lång sikt, samt att utbilda personalen i kvalitets- och miljöfrågor. På Orkla Foods i Kungshamn får du chansen att arbeta med marknadsledande produkter med fördelarna av den lilla organisationens flexibilitet och helhetsansvar i kombination med den stora organisationens resurser.

Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna. Kanske är det via oss som du hittar ditt drömjobb? Välkommen att registrera ditt CV och söka någon av våra tjänster.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

I tjänsten som kvalitetsingenjör kommer du ingå i ett team på kvalitetsavdelningen där dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

* Driva kvalitets- och miljöarbetet samt fånga upp och lösa olika typer av kvalitetsproblem i produktionen
* Ansvara för arbetet kring avfallsfrågor
* Att utbilda produktionspersonal i kvalitets- och miljöfrågor
* Ansvara för HACCP arbetet i produktionen
* Vara aktiv deltagare vid kvalitets- och miljörevisioner
* Vara en aktiv deltagare i olika förbättringsprojektprojekt
* Stötta produktutvecklaren när processen är utvecklad och ska implementeras i produktionen
* Att följa upp kalibrering av mätutrustningar, vågar, termometrar och bidra till att kemikaliesystemet är uppdaterat
* Kontinuerlig uppdatering av ledningssystemet

Tjänsten är på heltid och placerad i Kungshamn. Det är en fördel om du bor, eller planerar att bosätta dig, i närområdet.Kvalifikationer:
Vi söker dig som är högskoleutbildad med inriktning mot kvalitet, livsmedel eller motsvarande och som har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Ett stort intresse för kvalitet och miljöfrågor är en förutsättning och tidigare erfarenhet av kvalitetsarbete inom tillverkande industri är meriterande. Det är ett stort plus med kunskap och erfarenhet av HACCP, livsmedelshygien, grundläggande mikrobiologi, tillämpning av livsmedelslagstiftningen samt miljö. Utmärkt svenska och engelska är ett krav liksom goda IT kunskaper.

Som person är du drivande, självständig och bra på att samarbeta samt skapa goda relationer med andra. Du är serviceinriktad och har lätt att kommunicera med din omgivning både i tal och skrift. Det är viktigt att vara strukturerad och noggrann men samtidigt flexibel och gilla problemlösning. Självklart har du en positiv attityd och är ansvarstagande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Är det du? Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Handläggare inom folkbokföring med inriktning mot flyttning

Studerar du juridik eller samhällsvetenskap och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt jobb? Kanske har du nyligen tagit examen och är redo att ta första steget i din karriär? Som folkbokföringshandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete som ger dig en insyn i hur det är att arbeta på Skatteverket. Om jobbet Du arbetar med handläggning och utredning av varierande omfattning och komplexititet inom området flyttning. Det innebär att du a... Visa mer
Studerar du juridik eller samhällsvetenskap och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt jobb? Kanske har du nyligen tagit examen och är redo att ta första steget i din karriär? Som folkbokföringshandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete som ger dig en insyn i hur det är att arbeta på Skatteverket.

Om jobbet Du arbetar med handläggning och utredning av varierande omfattning och komplexititet inom området flyttning. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av ärenden och kommunicerar med privatpersoner via telefon, e-post och brev. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Ärenden som du kommer att hantera ställer krav på snabbhet och effektivitet. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet avgörs utifrån verksamhetens behov.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid inom vissa tidsramar och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör Folkbokföringsenhet Västra och Folkbokföringssektion 6. Din placering är i Skövde/Uddevalla. På vår sektion är vi 20 personer.

Om dig För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt på svenska och engelska
- vara noggrann
- ha god analys- och beslutsförmåga
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha:

- en pågående eller nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng inom juridik eller samhällsvetenskap.

Det är önskvärt om du har aktuell och relevant erfarenhet från arbete på Skatteverket och/eller har relevant administrativ arbetslivserfarenhet. Det är även önskvärt om du har erfarenhet av att bemöta människor med olika bakgrund via telefon och mejl.

Bra att veta Anställningen är tidsbegränsad från och med så snart som möjligt till och med den 31 december 2019 och lönen ligger inom intervallet 21 500-22 500 kr/månad. Observera att du måste vara mycket noggrann när du fyller i frågorna i slutet av din ansökan. Svaren på dessa frågor kommer att ligga till grund för det första urvalet. Vid eventuell intervju ska du kunna uppvisa betyg och intyg som styrker dina svar på urvalsfrågorna.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

 

 Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Handläggare inom folkbokföringen med inriktining mot flyttning

Studerar du juridik eller samhällsvetenskap och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt jobb? Kanske har du nyligen tagit examen och är redo att ta första steget i din karriär? Som folkbokföringshandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete som ger dig en insyn i hur det är att arbeta på Skatteverket. Om jobbet Du arbetar med handläggning och utredning av varierande omfattning och komplexititet inom området flyttning. Det innebär att du a... Visa mer
Studerar du juridik eller samhällsvetenskap och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt jobb? Kanske har du nyligen tagit examen och är redo att ta första steget i din karriär? Som folkbokföringshandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete som ger dig en insyn i hur det är att arbeta på Skatteverket.

Om jobbet Du arbetar med handläggning och utredning av varierande omfattning och komplexititet inom området flyttning. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av ärenden och kommunicerar med privatpersoner via telefon, e-post och brev. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Ärenden som du kommer att hantera ställer krav på snabbhet och effektivitet. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet avgörs utifrån verksamhetens behov.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid inom vissa tidsramar och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör Folkbokföringsenhet Västra och Folkbokföringssektion 6. Din placering är i Skövde/Uddevalla. På vår sektion är vi 20 personer.

Om dig För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt på svenska och engelska
- vara noggrann
- ha god analys- och beslutsförmåga
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha:

- en pågående eller nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng inom juridik eller samhällsvetenskap.

Det är önskvärt om du har aktuell och relevant erfarenhet från arbete på Skatteverket och/eller har relevant administrativ arbetslivserfarenhet. Det är även önskvärt om du har erfarenhet av att bemöta människor med olika bakgrund via telefon och mejl.

Bra att veta Anställningen är tidsbegränsad från och med så snart som möjligt till och med den 31 december 2019 och lönen ligger inom intervallet 21 500-22 500 kr/månad. Observera att du måste vara mycket noggrann när du fyller i frågorna i slutet av din ansökan. Svaren på dessa frågor kommer att ligga till grund för det första urvalet. Vid eventuell intervju ska du kunna uppvisa betyg och intyg som styrker dina svar på urvalsfrågorna.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

 

 Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Kvalitetsingenjör till kund i Kungshamn!

Brinner du för livsmedel och kvalitetsarbete? Vill du bidra till att upprätthålla och utveckla den goda produktkvaliteten hos några av Sveriges mest kända varumärken? Då kan du vara Orkla Foods nästa kvalitetsingenjör! På Orkla Foods fabrik i Kungshamn tillverkas produkter under varumärkena Abba, Kalles, Grebbestads, Svennes och Ejderns. Där finns också råvarucentral för marina råvaror. Som Kvalitetsingenjör bidrar du till kontinuerlig utveckling och förb... Visa mer
Brinner du för livsmedel och kvalitetsarbete? Vill du bidra till att upprätthålla och utveckla den goda produktkvaliteten hos några av Sveriges mest kända varumärken? Då kan du vara Orkla Foods nästa kvalitetsingenjör!

På Orkla Foods fabrik i Kungshamn tillverkas produkter under varumärkena Abba, Kalles, Grebbestads, Svennes och Ejderns. Där finns också råvarucentral för marina råvaror. Som Kvalitetsingenjör bidrar du till kontinuerlig utveckling och förbättring av Orkla Foods kvalitets- och miljöarbete genom att fånga upp och lösa kvalitetsfrågeställningar på kort och lång sikt, samt att utbilda personalen i kvalitets- och miljöfrågor. På Orkla Foods i Kungshamn får du chansen att arbeta med marknadsledande produkter med fördelarna av den lilla organisationens flexibilitet och helhetsansvar i kombination med den stora organisationens resurser.

Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna. Kanske är det via oss som du hittar ditt drömjobb? Välkommen att registrera ditt CV och söka någon av våra tjänster.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

I tjänsten som kvalitetsingenjör kommer du ingå i ett team på kvalitetsavdelningen där dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

* Driva kvalitets- och miljöarbetet samt fånga upp och lösa olika typer av kvalitetsproblem i produktionen
* Ansvara för arbetet kring avfallsfrågor
* Att utbilda produktionspersonal i kvalitets- och miljöfrågor
* Ansvara för HACCP arbetet i produktionen
* Vara aktiv deltagare vid kvalitets- och miljörevisioner
* Vara en aktiv deltagare i olika förbättringsprojektprojekt
* Stötta produktutvecklaren när processen är utvecklad och ska implementeras i produktionen
* Att följa upp kalibrering av mätutrustningar, vågar, termometrar och bidra till att kemikaliesystemet är uppdaterat
* Kontinuerlig uppdatering av ledningssystemet

Tjänsten är på heltid och placerad i Kungshamn. Det är en fördel om du bor, eller planerar att bosätta dig, i närområdet.Kvalifikationer:
Vi söker dig som är högskoleutbildad med inriktning mot kvalitet, livsmedel eller motsvarande och som har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Ett stort intresse för kvalitet och miljöfrågor är en förutsättning och tidigare erfarenhet av kvalitetsarbete inom tillverkande industri är meriterande. Det är ett stort plus med kunskap och erfarenhet av HACCP, livsmedelshygien, grundläggande mikrobiologi, tillämpning av livsmedelslagstiftningen samt miljö. Utmärkt svenska och engelska är ett krav liksom goda IT kunskaper.

Som person är du drivande, självständig och bra på att samarbeta samt skapa goda relationer med andra. Du är serviceinriktad och har lätt att kommunicera med din omgivning både i tal och skrift. Det är viktigt att vara strukturerad och noggrann men samtidigt flexibel och gilla problemlösning. Självklart har du en positiv attityd och är ansvarstagande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Är det du? Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Anticimex Uddevalla söker en matsäkerhetstekniker!

Ansök    Jul 3    Anticimex    Livsmedelsinspektör
Anticimex är det moderna serviceföretaget inom skadedjurskontroll, matsäkerhet, fuktkontroll, husbesiktningar och brandskydd. Genom förebyggande åtgärder, ny digital teknik och hållbara lösningar skapar vi hälsosamma miljöer för både företag och privatpersoner runt om i världen. Med ca 5 500 anställda i 18 länder, varav 1400 i Sverige, hade vi under 2018 en sammanlagd omsättning på ca 6 miljarder kronor. Arbetsbeskrivning Som livsmedelstekniker på Antic... Visa mer
Anticimex är det moderna serviceföretaget inom skadedjurskontroll, matsäkerhet, fuktkontroll, husbesiktningar och brandskydd. Genom förebyggande åtgärder, ny digital teknik och hållbara lösningar skapar vi hälsosamma miljöer för både företag och privatpersoner runt om i världen. Med ca 5 500 anställda i 18 länder, varav 1400 i Sverige, hade vi under 2018 en sammanlagd omsättning på ca 6 miljarder kronor.

Arbetsbeskrivning
Som livsmedelstekniker på Anticimex är ditt huvudsakliga ansvar att ansvara för våra serviceavtal och hygienprogram för restauranger, livsmedelsbutiker och andra livsmedelshanterande verksamheter. Ditt arbete består av att ge våra kunder stöd i sitt matsäkerhetsarbete och du arbetar både teoretiskt och praktiskt. Du gör riskanalyser, tar fram dokumentation och hjälper kunderna med eventuella skadedjursproblem. I rollen ingår även att leda och genomföra utbildningar. Tjänsten är placerad i Uddevalla.

Titta gärna på filmen där Viktor beskriver delar av rollen!

Vi erbjuder dig
• En gedigen introduktion och utbildning - därefter arbetar du självständigt med bra stöd från dina kunniga kollegor
• En stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till personlig utveckling och fortlöpande internutbildning
• Frihet att ta ansvar och möjlighet att påverka
• Tjänstepension, friskvårdsbidrag och ett förmånspaket från Benify

Vi är stolta över våra värderingar, Trust, Innovation, Passion, de genomsyrar hela företaget och vi lever dem varje dag. Hos oss har vi en familjär stämning och alla är lika värda, oavsett ålder, kön och etnicitet. Vi vet att olika bakgrunder och erfarenheter är berikande för vårt dagliga arbete både internt och i mötet med våra kunder.

Vem är du?
• Du har någon form av utbildning inom livsmedelskunskap, hygien, miljö-/hälsoskydd, biologi och/eller arbetslivserfarenhet från livsmedelsbranschen eller miljö- och hälsoskyddsbranschen
• Du brinner för att ge service och för att skapa relationer
• Du tycker om att arbeta självständigt med en kombination av teori och praktik
• Du har en pedagogisk förmåga och känner dig bekväm i rollen som utbildare
• Du är bra på att uttrycka dig muntligt och skriftligt
• Du talar och skriver svenska, även andra språkkunskaper är meriterande
• Du är van att jobba med digitala hjälpmedel så som smartphones/läsplattor
• Du innehar B-körkort

Ansökan
Din ansökan vill vi gärna ha så snart som möjligt då urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum 31/7-19. Notera att vi endast behandlar kompletta ansökningar. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sandra Mether.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Tillståndshandläggare till Swerock , Uddevalla

Vill du vara med och bygga ett hållbart samhälle med oss?I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.Det går bra för oss och därför söker vi nu dig som kan arbeta med vår strategiskt vikt... Visa mer
Vill du vara med och bygga ett hållbart samhälle med oss?I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.Det går bra för oss och därför söker vi nu dig som kan arbeta med vår strategiskt viktiga täktverksamhet/råvaruförsörjning i region Väst. Tillståndshandläggare Till Göteborg, Uddevalla eller LidköpingOm tjänsten Som tillståndshandläggare hos oss får du ett självständigt arbete där du ska upprätta ansökningar för täktverksamhet och tillse att vi lever upp till kraven i de tillstånd som meddelats.Tillsammans med ledningen inom regionen undersöker du nya lokaliseringar för verksamheter. Du ansvarar för myndighetskontakter, upprättar miljörapporter och kontrollprogram samt bevakar direktiv och lagförändringar, och följer upp ärenden hos kommuner, länsstyrelser, mark- och miljödomstolar m.fl.Du är även ett bollplank till produktionen gällande praktisk hantering i verksamheten för efterlevnad av lagar och regelverk.Du ansvarar för att säkerställa råvaruförsörjningen över tid genom samordning av alla tillståndsansökningar för hela verksamheten i regionen, ur ett materialtekniskt och marknadsmässigt perspektiv. Vi har 14 bergtäkter i region väst med sålda volymer från 100 000 ton till över 1 000 000 ton per år. Du kommer ingå i vårt nätverk med tillståndshandläggare i övriga regioner och länder i Skandinavien.Du kan bo och utgå från några av våra nyckelorter i regionen som är Göteborg, Uddevalla eller Lidköping.Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling!Din profil För att lyckas i detta arbete är det viktigt att du är strukturerad, utåtriktad och en duktig kommunikatör både muntligt och i skrift. Eftersom du kommer att ha många kontakter ska du vara bra på att samarbeta och komma med konstruktiva lösningar på frågor som kan uppstå både i verksamheten och vid myndighetskontakter.Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör.KravHögskoleutbildning gärna inom geologi/miljö eller liknandeErfarenhet och kunskap om att utföra täktansökningarDå du ansvarar för tillståndsansökningar i hela region väst är körkort ett kravErfarenhet av miljöjuridik, prövning, förvaltning och tillsyn av miljöfarliga verksamheter är meriterande.KontaktFör mer frågor om tjänsten eller din ansökan kontakta Nicole Diener på Intenso Teknikrekrytering på telefon 0735-258686. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan! Om företagetSwerock är en av Nordens största leverantörer av material och tjänster till bygg- och anläggningsbranschen. Vi erbjuder tjänster inom betong, grus och bergkross, transporter och entreprenadmaskiner samt miljötjänster så som återvinning och marksanering. Med gedigen kunskap, personligt engagemang och lokal närvaro gör vi byggandet lite enklare. Omsättningen är drygt 5 miljarder kronor och antalet anställda är cirka 1000. Swerock är ett dotterbolag inom Peabkoncernen. www.swerock.seSökord: Täkthandläggare, handläggare bergmaterial, geolog, geologi, miljösamordnare, grus och berg Visa mindre

Laboratorietekniker till kund i Uddevalla

Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Kanske är det via oss som du hittar ditt drömjobb? Välkommen att registrera ditt CV och söka någon av våra tjänster. Nu har du chansen att få in fote... Visa mer
Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Kanske är det via oss som du hittar ditt drömjobb? Välkommen att registrera ditt CV och söka någon av våra tjänster.

Nu har du chansen att få in foten på ett spännande petroleumföretag i Uddevalla. Manpower söker för kunds räkning en laborant till deras laboratorium på sin site i Uddevalla. De behöver förstärka sitt team på avdelningen.

Vår kund är världsledande inom petroleumindustrin med tillverkning och försäljning över hela världen. Siten i Uddevalla blandar och tillverkar olja som sedan säljs både till fordonsindustrin men även till konsumentmarknaden. Då företaget arbetar med olja och tillverkning läggs det stort fokus på kvalité och säkerhet i arbetet bland alla anställda vilket är anledningen att de söker just dig!

Du som får tjänsten kommer få ovärderlig erfarenhet från oljeindustrin. Start för tjänsten är omgående. Tjänsten är ett långsiktigt behov.

Arbetsbeskrivning:

Som laboratorietekniker jobbar du inom en mindre organisation i företaget som består av 5 personer på labbet samt en ansvarig chef. Arbetstiden är förlagd på både dagtid och kvällstid.

Huvudarbetsuppgifter:

* Kvalitetssäkringstestning av batch, fyllnings- och bulköverföringsprover

* Kvalitetskontroll av mottagna råvaror och färdiga produkter

* Kalibrering och underhåll av instrument

* Utfärda CoA

* Vara delaktig i att driva förbättringar inom Säkerhet, Hälsa, Miljö på laboratoriet

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning alternativt arbetserfarenhet inom relevant område. Du har ett stort teknikintresse samt intresse av att arbeta på ett produktionslaboratorium. Vi ser att du är obehindrad i svenska och engelska då det krävs för att utföra dina arbetsuppgifter. Är du noggrann, initiativtagande, självgående, strukturerad och bra på att samarbeta i en liten grupp kommer du att trivas i din nya roll. Vidare är du positiv och inspirerar dina kollegor för att uppnå gemensamma mål. Du är även stresstålig och bekväm med att arbeta under tidvis högt tempo.

Kontaktperson

Sök tjänsten genom att registrera dina uppgifter på Manpower och där efter ansök via länken nedanför.

Har du frågor är du välkommen att kontakta: [email protected]

Urval sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre