Lediga jobb Försvarsmakten i Uddevalla

Se alla lediga jobb från Försvarsmakten i Uddevalla. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uddevalla som finns inom det yrket.

Förrådspersonal till Försvarsmakten i Skredsvik

Ansök    Nov 3    Försvarsmakten    Lagerarbetare
Försvarsmakten söker förrådspersonal, med placering i Skredsvik till Logistikenheten vid Älvsborgs Amfibieregemente i Göteborg. Logistikenheten har som huvudsaklig uppgift att tillhandahålla logistikstöd till de förband som verkar inom Göteborgs garnison, där Skredsvik ingår. Vi söker dig som har god initiativ- och samarbetsförmåga. Det är mycket viktigt att du är noggrann och har god förmåga att prioritera när arbetsbelastningen är hög. Du är positiv sam... Visa mer
Försvarsmakten söker förrådspersonal, med placering i Skredsvik till Logistikenheten vid Älvsborgs Amfibieregemente i Göteborg. Logistikenheten har som huvudsaklig uppgift att tillhandahålla logistikstöd till de förband som verkar inom Göteborgs garnison, där Skredsvik ingår.

Vi söker dig som har god initiativ- och samarbetsförmåga. Det är mycket viktigt att du är noggrann och har god förmåga att prioritera när arbetsbelastningen är hög. Du är positiv samt utåtriktad och tycker om att ha olika kontakter både internt och externt. Du trivs med att jobba såväl självständigt som i grupp. Du är en lagspelare som kontinuerligt bidrar till arbetsplatsens utveckling och förbättring av våra arbetsmetoder.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Arbetsplatsen erbjuder stor variation och komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid.
• 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna går i huvudsak ut på att genomföra mottagning, förrådshållning samt utlämning av materiel och andra förnödenheter till verksamhet inom Försvarsmakten. Arbetet i Skredsvik är omväxlande och här erbjuds möjlighet till kompetensutveckling såväl på bredden som på djupet. Till arbetsuppgifterna hör redovisning och uppföljning, till stöd för detta används olika redovisningssystem, exempelvis SAP. Arbetet är fysiskt varierande och tunga lyft förekommer. Arbete kan ske utomhus oavsett väder.

Kvalifikationer


• Godkänd gymnasieexamen.
• B-körkort.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Meriterande


• C-körkort.
• Truckförarbevis.
• Genomförd värnplikt eller motsvarande.
• Erfarenhet från arbete i logistikmiljö t.ex. lager/förråd/reservdelsförsörjning.
• Datavana i t.ex. Officepaketet.

Försvarsmakten är en arbetsplats där god hälsa och ett gott arbetsklimat är viktiga faktorer. Du har därför ett intresse för din personliga hälsa och förstår vikten av en hälsosam livsstil för ett framgångsrikt yrkesliv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.försvarsmakten.se)

Övrigt

Resor i tjänsten under kortare perioder förekommer för såväl arbete som egen utbildning. I tjänsten ingår att bli krigsplacerad vid enheten. Detta innebär att du som saknar tidigare militär utbildnig kommer att erhålla utbildning eftersom befattningen är knuten till en krigsorganisation. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Arbetstid/varaktighet/lön

Tillsvidareanställning/heltid som civil tjänsteman som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning utifrån gällande kollektivavtal.

Arbetsort

Uddevalla

Kontaktperson

Sektionschef Sonja Karlsson 076-7734410

Facklig företrädare

Företrädare för SEKO nås genom växel, 031-692000

 

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Älvsborgs Amfibieregemente (Amf4) är ett nyetablerat förband beläget i Göteborg och ingår som en del i Göteborgs Garnison. Amf4 verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Materielhanterare Bohus-Dalsgruppen MRV

Ansök    Nov 18    Försvarsmakten    Depåman/Depåtekniker
Västra Militärregionen söker en materielhanterare för placering vid Bohus-Dalgruppen i Skredsvik Du kommer att placeras vid Bohus-Dalgruppens stödsektion och enskilt eller tillsammans med andra hantera materiel och fordon vid in- och utlämning till servicecentrum, förråd och verkstäder. Du kommer även att delta i materielinventeringar och följa upp åtgärder i förråd samt utföra enklare åtgärder på fordon och materiel. Befattningen innebär att du jobbar bå... Visa mer
Västra Militärregionen söker en materielhanterare för placering vid Bohus-Dalgruppen i Skredsvik

Du kommer att placeras vid Bohus-Dalgruppens stödsektion och enskilt eller tillsammans med andra hantera materiel och fordon vid in- och utlämning till servicecentrum, förråd och verkstäder. Du kommer även att delta i materielinventeringar och följa upp åtgärder i förråd samt utföra enklare åtgärder på fordon och materiel. Befattningen innebär att du jobbar både utomhus och i förråden. Arbete på kvällar och helger förekommer och planeras då in i god tid. 

Personliga egenskaper

Du är flexibel, noggrann och ordningsam

Du har en hög servicekänsla

Du är ansvarstagande och löser uppgifter lika bra självständigt som i grupp

Du har mycket god samarbetsförmåga

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

 Krav

Svensk medborgare

B-körkort

Meriterande

Körkort, BE/C1/C, truckförarutbildning

Tidigare erfarenhet av lager- och förrådsarbete

God kännedom och egen erfarenhet av hemvärnet

God kännedom och egen erfarenhet av försvarsmaktens materiel

Kunskaper i LIFT och PRIO

Genomförd värnplikt eller GMU

God fysik, då befattningen innebär en del fysiskt arbete 

Tillträde

Enligt överenskommelse, senast 1 augusti 2023.

Övrigt

Anställningen är en särskild visstidsanställning under 12 månader med möjlighet till ev. förlängning.

Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och personligt brev. Urval sker löpande och vi kan komma att kalla lämpliga kandidater innan ansökningstiden löpt ut. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Chefen för Bohus-Dalsgruppen Dan Hagman eller chefen Stödsektionen Jon Hägglund. Båda nås via växel 0500-465000

FACKLIGA REPRESENTANTER:

OFR-O Göran Hjert

OFR-S Helena Astanius

SEKO-F Lola Ahlgren

Samtliga nås via växeln på tfn 0500-46 50 00.

Sista datum för ansökan

Sista ansökningsdag är 13 januari 2023


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Vikarierande serviceman till Sågebackens skjutfält

Ansök    Mar 25    Försvarsmakten    Underhållsarbetare
Vill du jobba på ett vikariat med möjlighet till förlängning i en del av Försvarsmaktens utveckling i Uddevalla, där du får möjlighet att stödja vår verksamhet med dina kunskaper och erfarenheter? Är du en person som gillar att jobba med service kan denna befattning passa dej! Skövde garnison och Garnisonsenheten Skövde Garnison är en av Sveriges största militära garnisoner. Garnisonen består av ett flertal förband ur Försvarsmakten, alla med den huvudsak... Visa mer
Vill du jobba på ett vikariat med möjlighet till förlängning i en del av Försvarsmaktens utveckling i Uddevalla, där du får möjlighet att stödja vår verksamhet med dina kunskaper och erfarenheter? Är du en person som gillar att jobba med service kan denna befattning passa dej!

Skövde garnison och Garnisonsenheten
Skövde Garnison är en av Sveriges största militära garnisoner. Garnisonen består av ett flertal förband ur Försvarsmakten, alla med den huvudsakliga uppgiften att utbilda och utveckla krigsförband. Bredden av utbildningsverksamheten omfattar anfallsförband med stridsvagnar och stridsfordon, via understödjande förband som exempelvis artilleri-, lednings-, sjukvårds- och övriga logistikförband, till militära skolor med yrkesofficersutbildningar på olika nivåer samt staber för flera ledningsnivåer inom främst armén.
Inom Skövde garnison verkar Garnisonsenheten. Enheten ansvarar för att stödja med kompetenser och tjänster inom flera verksamhetsområden. De mer omfattande områdena består av driftsättning av övnings- och skjutfält från Herrljunga i söder till Älvdalen i norr, sjukvård inom ramen för företagshälsovård för anställd personal och daglig sjukvård för värnpliktiga samt bevakningstjänst och säkerhetsskyddade transporter. Enheten lämnar även stöd inom Idrott och friskvård där bl a ansvaret för fasta träningsanläggningar finns, olika arbetsmiljöfunktioner som miljö, brandskydd och elsäkerhet samt stöd till värnpliktiga genom värnpliktskonsulenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Servicemannen lyder under chefen för övnings- och skjutfältsdetalj Väst, vilken är placerad på skjutfältet Remmene i Herrljunga. Tjänsten innebär att lösa tilldelade uppgifter inom de fält och utbildningsanordningar som faller under organisationen. Förekommande arbetsuppgifter är t ex tillverkning samt reparation av alla förekommande målytor, säkerställande att erforderlig materiel finns tillgänglig för skjutande förband, tillsyn och visitation samt skötsel av lokaler. Vidare förekommer vård och skötsel av fordonsparken.

Kvalifikationer
• Gymnasieutbildning
• Körkort klass B

Personliga egenskaper
Befattningen passar dig som är ambitiös och har förmåga att självständigt förstå och analysera frågor och problem. Du har lätt för att kommunicera. Du växlar på ett självklart sätt mellan självständigt arbete och lagarbete. Befattningen förutsätter att du har ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt; planerar i förväg, gör tydliga prioriteringar och når uppsatta slutresultat i rätt tid. Du ska också vara serviceinriktad med god förmåga och vilja att leverera stöd.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
• Militärt förarbevis för hjullastare, grävlastare, tung lastbil med tungt släp.
• Körkort klass C och E
• Treårigt tekniskt gymnasium eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt, FM förbehåller sig rätten att värdera detta
• Utbildning inom fordon, bygg eller teknik
• Dokumenterad utbildning på arbetsmaskiner (hjullastare, traktorgrävare, teleskoplastare, terränghjuling, truck, motorsåg, röjsåg mm)
• Genomförd värnplikt/ Grundläggande militär utbildning med godkänt resultat

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Flera av de kompetenser som krävs för att utföra arbetet finns ej angivna i annonsen, specifik utbildning kommer ske på arbetsplatsen.
Tjänsteresor, såväl med som utan övernattning, förekommer.
Fysisk träning genomförs under arbetstid mot utsatta mål och krav.
Goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid.

Anställningsform: Tidsbegränsad civil anställning t o m 2022-08-31 med eventuell möjlighet till förlängning. Sysselsättningsgrad är 100%.
Arbetsort: Sågebackens skjutfält i Uddevalla
Tillträdesdatum: Snarast

Då Övnings- och skjutfältsavdelningen är en mansdominerad arbetsplats ser vi gärna kvinnliga sökanden.

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:
Chef övnings- och skjutfältsdetaljen kapten Roger Rappéll, ([email protected]), vxl 0500-46 50 00

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet Helena Astanius och SEKO Lola Ahlgren, båda nås via växeln 0500-46 50 00

Välkommen med din ansökan senast 2022-04-10.

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4 har verksamhet från Älvdalen i norr till Remmene i söder. Ledningen sitter i Skövde där huvuddelen av värnpliktsutbildningen sker. Regementets uppgift är att rekrytera och utbilda värnpliktiga och personal till två pansarbataljoner, ett tungtransportkompani och ett brigadspaningskompani. P 4 ansvarar också för en brigadstab som vid kris och krig ska leda stora delar av arméns förband.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Utbildningsofficer till Bohusdalgruppen (Skredsvik)

Ansök    Jan 4    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra... Visa mer
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser.Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som utbildningsofficer vid Bohusdalgruppen ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av utbildning, träning och övning av hemvärnsförband. Du sammanhåller chefsutbildning och funktionsutbildning på bataljons-, kompani- och plutonsnivå. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Krav


• Svensk medborgare
• Officer (OF eller OR)
• B-körkort


Meriterande


• Ledningssystemkompetens
• Erfarenhet av hemvärnsförband och deras ledningssystem


Som person är Du
Kommunikativ och utåtriktad och har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp

Ansvarsfull, noggrann och lojal

Social- och med god samarbetsförmåga

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet


Övrigt
Anställningen är en tillsvidare anställning. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Arbetsorten är Skredsvik.

Tillträde: 2022-03-01 eller enligt överenskommelse.

Har du frågor om befattningen är du välkommen att kontakta Chefen för Bohusdalgruppen Dan Hagman (tel 0500-46 50 00 växel)


Ansökan och urvalsprocessen
Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och personligt brev. Urval sker löpande och vi kallar lämpliga kandidater innan ansökningstiden löpt ut.

 
Fackliga företrädare
Samtliga nås via växeln på tfn 0505-45 10 00.

Officersförbundet, Göran Hjert
Försvarsförbundet, Helena Astanius
SEKO försvar, Lola Ahlgren
SACO, Malin Lundh


Sista datum för ansökan: 2022-02-28


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Administratör med inriktning rekrytering till Bohusdalgruppen (Skredsvik)

Ansök    Mar 21    Försvarsmakten    HR-assistent
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra... Visa mer
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som administratör med inriktning rekrytering vid Bohusdalgruppen kommer du tillsammans med rekryteringskoordinator hantera och administrera hemvärnssoldater i rekryteringsprocessen. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Krav


• Svensk medborgare
• Godkänd gymnasial utbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer lämplig
• Förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
• Datorvana med kunskap av Microsoft Office applikationer
• B-körkort

Meriterande


• Erfarenhet av att jobba i IT-systemet Mitt Försvarsmakten
• Erfarenhet av hemvärnsförband.
• Genomförd svensk militär grundutbildning

Som person är Du 
Kommunikativ och utåtriktad och har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Ansvarsfull, noggrann och lojal. Social- och med god samarbetsförmåga Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Anställningen är civil och enligt Försvarsmaktens avtal för allmän visstidsanställning (ALVA) 24 månader. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbetsorten är Skredsvik. Tillträde: 2022-08-08 eller enligt överenskommelse. Har du frågor om befattningen är du välkommen att kontakta Chefen för Bohusdalgruppen Dan Hagman (tel 0500-46 50 00växel)

Ansökan och urvalsprocessen
Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och personligt brev. Urval sker löpande och vi kallar lämpliga kandidater innan ansökningstiden löpt ut.

Fackligs företrädare
Samtliga nås via växeln på tfn 0505-45 10 00. Officersförbundet, Göran Hjert. Försvarsförbundet, Helena Astanius. SEKO försvar, Lola Ahlgren.

Sista datum för ansökan: 2022-05-31


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Utbildningsofficer till Bohusdalgruppen (Skredsvik)

Ansök    Mar 21    Försvarsmakten    Officer
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra... Visa mer
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som utbildningsofficer vid Bohusdalgruppen ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av utbildning, träning och övning av hemvärnsförband. Du sammanhåller chefsutbildning och funktionsutbildning på bataljons-, kompani- och plutonsnivå. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Krav


• Svensk medborgarr
• Officer (OF eller OR)
• B-körkort

Meriterande


• Erfarenhet av hemvärnsförband.

Som person är Du
Kommunikativ och utåtriktad och har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Ansvarsfull, noggrann och lojal. Social- och med god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Anställningen är en tillsvidare anställning. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbetsorten är Skredsvik.
Tillträde: 2022-08-08 eller enligt överenskommelse.
Har du frågor om befattningen är du välkommen att kontakta Chefen för Bohusdalgruppen Dan Hagman (tel 0500-46 50 00växel)

Ansökan och urvalsprocessen
Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och personligt brev. Urval sker löpande och vi kallar lämpliga kandidater innan ansökningstiden löpt ut.

Fackliga företrädare
Samtliga nås via växeln på tfn 0505-45 10 00
Officersförbundet, Göran Hjert. Försvarsförbundet, Helena Astanius. SEKO försvar, Lola Ahlgren 

Sista datum för ansökan: 2022-05-31


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT-Driftsingenjör/Teknisk Bevakningstekniker

Ansök    Jun 17    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Som IT-driftsingenjör kommer du att ingå i ett team av IT-ingenjörer och TB-tekniker vilka ansvarar för installation, drift och underhåll av nätverk, server-/ klientutrustningar samt TB anläggningar på Göteborgs Garnison och dess satellitorter. Tjänsten är en delad tjänst mellan IT och Teknisk bevakning, du utför serviceuppdrag och installationsarbeten, inkomna i vårt ärendehanteringssystem. Arbetet innebär att självständigt utföra installation, underhål... Visa mer
Som IT-driftsingenjör kommer du att ingå i ett team av IT-ingenjörer och TB-tekniker vilka ansvarar för installation, drift och underhåll av nätverk, server-/ klientutrustningar samt TB anläggningar på Göteborgs Garnison och dess satellitorter.

Tjänsten är en delad tjänst mellan IT och Teknisk bevakning, du utför serviceuppdrag och installationsarbeten, inkomna i vårt ärendehanteringssystem.

Arbetet innebär att självständigt utföra installation, underhåll, användarsupport, felsökning och reparation på nätverk, servrar, klienter, kringutrustning samt TB-utrustning såsom övervakningskameror, larm och låssystem.

Om verksamheten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Förbandet har mer än 1600 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. På genomförandeavdelning Göteborg arbetar vi inom alla dessa områden.

Kvalifikationer


• Gymnasieutbildning 3-årig teleteknisk eller likvärdig dator-/teleinriktad utbildning.
• God kunskap i Windows 7/10
• God kunskap i MS Office-paketet
• Kunskaper om Ethernet och TCP/IP
• Goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska språket
• B-körkort

Meriterande


• Kunskap om Firewall-/Routingteknik
• Tidigare arbetat med support inom IT
• Tidigare arbetat med Teknisk bevakning
• Kunskap i Windows 2008/2012/2016 SRV
• Kunskap i Microsoft applikationer
• Kunskap i Cisco och Unix
• Kunskap i fibersvetsning
• Kännedom om Försvarsmaktens IT

Personliga egenskaper

För att ömsesidig trivsel ska uppstå vill vi att du är engagerad, strukturerad, noggrann och vill nå resultat av hög kvalité. Du är serviceinriktad och kan jobba både individuellt och i grupp. Du måste också ha ett högt säkerhetstänkande.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Övrigt

Befattningen är civil .

Arbetsort är Uddevalla och du arbetsleds från GA Göteborg IT.

Anställningsformen är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar kring befattningen lämnas Sektionschef Mats Andersson 031-69 24 11, frågor om anställningsvillkor, HR-Generalist Jovanna Pettersson Gambino 073-445 76 04.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

SACO Pär Loman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Johan Nestwall-Boo

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-393500

Välkommen med din ansökan senast 2021-07-31.  Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du sökt denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT-driftingenjör- teknisk bevakning

Ansök    Okt 13    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker en IT-driftingenjör - teknisk bevakning till genomförandeenhet väst, med placering i Uddevalla. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som IT-driftsingenjör ingår du i ett team av IT-ingenjörer och teknisk bevakning-tekniker vilka ansvarar för installation, drift och underhåll av nätverk, server-/ klientutrustningar samt teknisk bevakning-anläggningar på Göteborgs Garnison och dess sate... Visa mer
Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker en IT-driftingenjör - teknisk bevakning till genomförandeenhet väst, med placering i Uddevalla.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som IT-driftsingenjör ingår du i ett team av IT-ingenjörer och teknisk bevakning-tekniker vilka ansvarar för installation, drift och underhåll av nätverk, server-/ klientutrustningar samt teknisk bevakning-anläggningar på Göteborgs Garnison och dess satellitorter.

Tjänsten är en IT-tjänst som stödjande roll till teknisk bevakning, där du utför serviceuppdrag och installationsarbeten, inkomna i vårt ärendehanteringssystem. Arbetet innebär att självständigt utföra installation, underhåll, användarsupport, felsökning och reparation på nätverk, servrar, klienter och kringutrustning. Viss kännedom om TB-utrustning såsom övervakningskameror, larm - och låssystem är önskvärt, då arbete mot sådan utrustning kan förekomma.

Om verksamheten

FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. På genomförandeavdelning Göteborg arbetar vi inom alla dessa områden.

Genomförandeenhet Väst (GE Väst) stödjer förbanden i militärregion väst när det gäller drift och underhåll av ledningssystem, undervattenssystem och medicinteknisk utrustning. GE Väst verkar utifrån fem genomförandeavdelningar (GA), Skövde, Karlsborg, Såtenäs, Göteborg och Halmstad.

Genomförandeavdelning Göteborg (GA Göteborg), verkar ifrån Göteborgs Garnison på Käringberget, Västra Frölunda, och består av en IT- och en telesektion.  Inom IT-sektion Göteborg arbetar nio medarbetare som verkar som stöd till förband, centra och civila myndigheter inom Göteborgs garnison och dess ”satellitorter”.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer


• Treårig gymnasieutbildning med teleteknisk inriktning eller likvärdig dator/teleinriktad utbildning
• God kunskap i Windows 7/10
• God kunskap i MS Office-paketet
• Kunskaper om Ethernet och TCP/IP
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
• B-körkort

Meriterande


• Kunskap om firewall-/routingteknik
• Tidigare erfarenhet från arbete med support inom IT
• Kunskap i Windows 2008/2012/2016 SRV
• Kunskap i Microsoft applikationer
• Kunskap i Cisco och Unix
• Tidigare erfarenhet från arbete med teknisk bevakning
• Kunskap i fibersvetsning
• Kännedom om Försvarsmaktens IT

Personliga egenskaper

För att ömsesidig trivsel ska uppstå vill vi att du är engagerad, strukturerad, noggrann och vill nå resultat av hög kvalité. Du är serviceinriktad och kan jobba både individuellt och i grupp. Du måste också ha ett högt säkerhetstänkande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsort: Uddevalla. Du arbetsleds från GA Göteborg IT. Resor förekommer i tjänsten.

Anställningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd på heltid och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar kring befattningen lämnas av sektionschef Mats Andersson, 031-69 24 11. För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-Generalist Jovanna Pettersson Gambino, via växeln (019- 39 35 00).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-393500

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-31.  Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du sökt denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Förrådspersonal till Försvarsmakten i Skredsvik

Ansök    Okt 15    Försvarsmakten    Lagerarbetare
Förrådspersonal till Försvarsmakten i Skredsvik Försvarsmakten söker förrådspersonal, med placering i Skredsvik till Logistikenheten vid Älvsborgs Amfibieregemente i Göteborg. Logistikenheten har som huvudsaklig uppgift att tillhandahålla logistikstöd till de förband som verkar inom Göteborgs garnison, där Skredsvik ingår. Vi erbjuder dig I Förvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Arbetsplatsen erbjuder stor v... Visa mer
Förrådspersonal till Försvarsmakten i Skredsvik
Försvarsmakten söker förrådspersonal, med placering i Skredsvik till Logistikenheten vid Älvsborgs Amfibieregemente i Göteborg. Logistikenheten har som huvudsaklig uppgift att tillhandahålla logistikstöd till de förband som verkar inom Göteborgs garnison, där Skredsvik ingår.


Vi erbjuder dig

I Förvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Arbetsplatsen erbjuder stor variation och komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid.
• 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna går i huvudsak ut på att genomföra mottagning, förrådshållning samt utlämning av materiel och andra förnödenheter till verksamhet inom Försvarsmakten. Arbetet i Skredsvik är omväxlande och här erbjuds möjlighet till kompetensutveckling såväl på bredden som på djupet. Till stöd för vår materielredovisning används redovisningssystemet SAP - PRIO. Arbetet är fysiskt varierande och tunga lyft förekommer. Arbete kan ske utomhus oavsett väder.

Kvalifikationer


• Godkänd gymnasieexamen.
• B - körkort.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Meriterande


• God vana att arbeta i officepaketet. 
• Genomförd värnplikt eller motsvarande.
• Erfarenhet från arbete i logistikmiljö t.ex. lager/förråd/reservdelsförsörjning.
• Datavana i t.ex. Officepaketet.

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du har god initiativ- och samarbetsförmåga. Du är noggrann och har god förmåga att prioritera när arbetsbelastningen varierar. Du är positiv samt utåtriktad och tycker om att ha olika kontakter både internt och externt. Du trivs med att jobba såväl självständigt som i grupp. Du medverkar kontinuerligt till arbetsplatsens utveckling och förbättring av våra arbetsmetoder.

Försvarsmakten är en arbetsplats där god hälsa och ett gott arbetsklimat är viktiga faktorer. Du har därför ett intresse för din personliga hälsa och förstår vikten av en hälsosam livsstil för ett framgångsrikt yrkesliv.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.försvarsmakten.se)

Övrigt

Resor i tjänsten under kortare perioder förekommer för såväl arbete som egen utbildning. I tjänsten ingår att bli krigsplacerad vid enheten. Detta innebär att du som saknar tidigare militär utbildning kommer att erhålla grundutbildning eftersom befattningen är knuten till en krigsorganisation. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Arbetstid/Varaktighet/Lön

Tillsvidareanställning/heltid som civil tjänsteman som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning utifrån gällande kollektivavtal.

Arbetsort

Uddevalla

Kontaktperson

Sektionschef Sonja Karlsson 076-7734410

 

Facklig företrädare

SEKO: Ronny Sagmo, 031-692000 (växel)Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Älvsborgs Amfibieregemente (Amf4) är ett nyetablerat förband beläget i Göteborg och ingår som en del i Göteborgs Garnison. Amf4 verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Utbildningsofficer

Ansök    Apr 23    Försvarsmakten    Specialistofficer
Bohusdalgruppen i Skredsvik söker en specialistofficer i markstrid med huvuduppgift att utbilda hemvärnssoldater.   Bohusdalgruppen är grupperad i Skredsvik vid Gullmarn utanför Uddevalla, men lyder under Skaraborgs regemente, P 4. Bohusdalgruppen är utbildningsansvarig för 40. hemvärnsbataljonen i Bohuslän och Dalsland. Bataljonen består av en bataljonstab, fyra hemvärnskompanier, en båtpluton, en flyggrupp och en musikkår.   Huvudsakliga arbetsuppgif... Visa mer
Bohusdalgruppen i Skredsvik söker en specialistofficer i markstrid med huvuduppgift att utbilda hemvärnssoldater.

 

Bohusdalgruppen är grupperad i Skredsvik vid Gullmarn utanför Uddevalla, men lyder under Skaraborgs regemente, P 4. Bohusdalgruppen är utbildningsansvarig för 40. hemvärnsbataljonen i Bohuslän och Dalsland. Bataljonen består av en bataljonstab, fyra hemvärnskompanier, en båtpluton, en flyggrupp och en musikkår.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Planera och genomföra utbildning av hemvärnssoldater vid grund- och repetitionsutbildning

Planera och genomföra utbildning inom ramen för hemvärnsförbandens strid

Planera och genomföra utbildning med skarp ammunition omfattande grundläggande skjututbildning och FUSA/SUSA i grupp och pluton.

Planera och genomföra utbildning av hemvärnets chefer

Utvärdera och utveckla utbildningsmetoder och pedagogik vid hemvärnsutbildning

 

Kvalifikationer

Genomförd specialistofficersutbildning

B-körkort

 

Meriterande

Grundläggande utbildning i markstrid på grupp och plutonsnivå

Kompetens att utbilda på Ak 4, pistol 88, Grg, P-skott, Ksp 58 och PSG 90.

Förarbevis på personbil, minibuss, PB 8, terrängbil 11-20, tgb 30-40, tung lastbil och Bv 206

Fordonsinstruktör,  sjukvårdsinstruktör eller skyddsvaktsinstruktör

FUSA/SUSA grupp och pluton

C-körkort

 

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrig information

Befattningen är en specialistofficersbefattning (militär OR7) som medför krigsplacering.

Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid. Arbetsorten är Skredsvik men övningsverksamheten bedrivs inom Militärregion Väst. Tjänsten innebär tjänstgöring vissa kvällar och helger.

Tjänstgöringsgrad: Heltid. Lön efter överenskommelse.

Beräknat tillträde: Efter överenskommelse.

 Sista ansökningsdag är 2019-05-31

Försvarsmakten eftersträvar en personalsamansättning som speglar mångfalden i samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämnställdhet. Vi ser där gärna sökande som bidrar till detta. Du som är förtidsavgången OF/OR är givetvis välkommen att söka dig tillbaka till FM.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Övlt Nils Erik Nilsson på 070-676 61 55.

 

Facklig representanter

Nås via växelnummer 0500-46 50 00

Officersförbundet – David Lindblom

Försvarsförbundet – Bengt Lindlöf

SEKO – Lola Ahlgren

 

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

 

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Materielredogörare till BohusDalgruppen i Uddevalla

Ansök    Sep 9    Försvarsmakten    Servicehandläggare
Vem söker vi? Du är prestigelös och hjälpsam samt är serviceinriktad, noggrann, ansvarsfull och säkerhetsmedveten. Du bör vara intresserad av data och teknik samtidigt som du också måste ha en vilja att lära dig nya saker. För att trivas som materielredogörare är det viktigt att du har god administrativ förmåga och tycker om arbete i datormiljö. Du är ansvarstagande och initiativrik och har sinne som präglas av ordning och reda. En del av våra uppgifter ... Visa mer
Vem söker vi?

Du är prestigelös och hjälpsam samt är serviceinriktad, noggrann, ansvarsfull och säkerhetsmedveten. Du bör vara intresserad av data och teknik samtidigt som du också måste ha en vilja att lära dig nya saker. För att trivas som materielredogörare är det viktigt att du har god administrativ förmåga och tycker om arbete i datormiljö.

Du är ansvarstagande och initiativrik och har sinne som präglas av ordning och reda. En del av våra uppgifter beordras med kort varsel så du behöver vara flexibel. Ibland löser du uppgifter ensam och ibland i grupp, det är därför viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra såväl som du kan arbeta självständigt. Tjänsten kräver att du har god fysisk status/uthållighet.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer bedrivas inom logistikområdet med materieltjänsten i fokus.


• Handläggning av materiel i system PRIO (SAP) och LIFT
• Delta i och leda materielinventering och inspektioner
• Stödja hemvärnsförbanden med materielfrågor och materielunderhåll
• Löser i övrigt förekommande uppgifter inom utbildningsgruppen

Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. Tillfällig tjänstgöring utanför Bohuslän/Dalsland förekommer. Fysisk träning är en del av arbetet.

 

Krav

Utbildning lägst gymnasienivå

God datorvana (Office-paketet, Outlook)

God administrativ förmåga och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

B-körkort.

 

Personliga egenskaper

Ansvarsfull, noggrann och lojal.

Social och med god samarbetsförmåga.

Du har en hög arbetskapacitet

God förmåga att arbeta självständigt och i grupp

Utåtriktad och strukturerad, tar egna initiativ

God förmåga att kommunicera, i så väl tal som skrift

En god ambassadör för hela Försvarsmakten.

 

Meriterande

Tidigare erfarenhet från jobb vid utbildningsgrupp alt Försvarsmakten.

Långvarig erfarenhet av Hemvärnet och dess uppgifter.

Arbetserfarenhet från arbete med hantering av materiel i digitala uppföljningssystem

Militära förarbevis

Körkort, tunga behörigheter (C, CE, DE)

 

Tillträde: 2019-12-01 eller efter överenskommelse.

 

Övrigt: Anställningen är en tillsvidareanställning, 100 %, med 6 månaders provanställning. Arbetsorten är Uddevalla (Skredsvik).

 

Ansökan och urvalsprocessen:

Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och personligt brev. Urval sker löpande och vi kallar lämpliga kandidater innan ansökningstiden löpt ut.

 

Kontakt: Har du frågor om befattningen är du välkommen att kontakta chefen för BohusDalgruppen NE Nilsson (tel 0500-46 50 00 växel)

 

Fackliga representanter:

OFR-O David Lindblom

OFR-S Bengt Lindlöf

SECO Lola Ahlgren

Samtliga nås via tel 0500-46 50 00 (växel)

 

Sista datum för ansökan: 2019-09-30

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre